Unge med tro på olje

557 søker de to petroleumsrettede utdanningene i Kristiansund.

557 søker de to petroleumsrettede utdanningene i Kristiansund.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LEDER Heldigvis har mange unge en annen virkelighetsoppfatning enn det som for tiden er politisk korrekt i Oslo og omegn. Mens riksmediene og sentrale politikere som statsminister Erna Solberg, synes å være opptatt av å snakke ned landets viktigste næring, er det 557 som ønsker å ta en utdannelse ved Høgskolesenteret i Kristiansund med sikte på en framtidig jobb i petroleumsnæringen. Det viser tall fra Samordna Opptak som Tidens Krav publiserte i går.

Hele 404 søker om de planlagte 30 plassene i petroleumslogistikk i regi av Høgskolen i Molde. Ekstra gledelig er det at 156 søker den nyopprettede linja for ingeniør undervannsteknologi hvor det er planlagt 35 plasser. Det er veldig bra og passer godt inn i et framtidsbilde der Kristiansund har Norges fremste miljø på drift og vedlikehold av subseasystemer. Søkertallet er også en dokumentasjon på at unge heldigvis ser forbi negative overskrifter som akkurat nå beskriver en næring nede i en bølgedal. Oljenæringen vil være viktig for Norge i flere generasjoner framover. Da må vi sørge for at vi har kompetansen som kan ta bransjen inn i framtiden.

Mens tunge aktører som Aibel og Aker for bare få år siden støvsuget markedet etter ingeniører, har de dessverre den siste tiden vært nødt til å nedbemanne. Men det betyr ikke at det ikke er behov for ingeniører på andre områder i næringslivet. Et godt eksempel på det er Heggset Engineering, som har i år har gått fra seks til ni ansatte.

– Det vil alltid være industri og problemer som har behov for dyktige ingeniører. Vi må ikke se oss blinde på dagens overskrifter og snakke ned yrket, sa daglig leder Amund Bjerkholt i Tidens Krav onsdag. Søkertallene viser at mange unge heldigvis deler Bjerkholts virkelighetsbilde.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken