Nå starter jobben

Kjell Neergaard, Ap, og Ragnhild Helseth, V, skal styre Kristiansund.

Kjell Neergaard, Ap, og Ragnhild Helseth, V, skal styre Kristiansund.

Artikkelen er over 4 år gammel

- Viktig at alle gode krefter trekker i samme retning.

DEL

LEDERFredag ble ordførerspørsmålet avklart også i Kristiansund. En bred allianse gjorde Kjell Neergaard, Ap, til ordfører og Ragnhild Helseth, V, til varaordfører. Sp som ble nest størst med 11 representanter, lyktes ikke i å sikre seg ordføreren. Vi oppfordrer til raushet. Fire år går fort, og med de utfordringer Nordmøre nå har, er det viktig at alle gode krefter trekker i samme retning.

Nordmørslista stilte ikke til valg i kommunevalget, men hentet hele 71 prosent av sine 8.000 stemmer i nordmørsbyen. Nykommeren fikk også en stor andel av stemmene i de kommuner som ligger nærmest regionsenteret. Årsaken er ene og alene sykehussaken. I de kommuner hvor valget av Hjelset ikke betyr så mye, er oppslutningen vesentlig lavere.

For den påtroppende politiske ledelsen i Kristiansund er det viktig å legge et løp i sykehussaken ut over det å gå til rettssak. Om ikke lenge legges nasjonal sykehusplan fram, og føringene i denne kan gi Nordmøre handlingsrom i sykehussaken. Vi har merket oss at felleserklæringen fra de samarbeidende partier slår fast at eventuell bygging av fellessykehus på Hjelset, ikke må gå ut over tilbudet i Kristiansund. Et slikt standpunkt er egnet til å samle Nordmøre, men det kreves politisk kløkt og hardt arbeid for at det skal bli noe mer enn et slagord.

Forventningene til Nordmørslista er skyhøye. De skal lede region- og næringsutvalget. Fylkesordfører Jon Aasen sier til Romsdals Budstikke at det ikke er aktuelt å flytte avdelinger i fylkesadministrasjonen i Molde. Det er en uttalelse vi håper han må bite i seg. Skal offentlige arbeidsplasser fordeles på en mer rettferdig måte, må fylkeskommunen gå foran. Det er vanskelig å forlange at staten skal ta slike hensyn, dersom man selv ikke er villig til det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags