Gratulerer med 100 år

IL BRAATT: Lørdag feirer IL Braatt at laget har eksistert i 100 år. Her fem av mange ildsjeler.

IL BRAATT: Lørdag feirer IL Braatt at laget har eksistert i 100 år. Her fem av mange ildsjeler.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LEDER 31. mars 1916 ble Idrettslaget Braatt stiftet i Kristiansund. Menn som drev med fotball og bryting i Ynglingeforeningens Idrettslag, brøt ut, og slik så 100-åringen dagens lys. Aktiviteten har vært mangslungen med alt fra revyer og håndball til fotball og bryting. Mens Braatt i perioder på 80- og 90-tallet var byens største fotballklubb med over 20 lag, er det i dag bryting som dominerer. Fire brytere fra Braatt har deltatt i OL. Felix Baldauf har satt seg som mål å bli den femte. Før han kan dra til Brasil i sommer, skal han delta i to kvalifiseringsstevner.

Men IL Braatt er så mye mer enn et idrettslag. Gjennom sitt virke har de tatt samfunnsansvar langt ut over det man kan forvente. For mange som vokste opp i Kristiansund på 70-tallet, var Braatt'n i Tempohuset det naturlige treffstedet. Sett i en større sammenheng, var nok dette byens første ungdomssenter.

20 år senere satte klubben seg som mål å skaffe Nordmøre ei storstue. Gjennom å få status som riksanlegg for bryting, ble det utløst cirka 23 millioner statlige kroner til byggingen av Braatthallen. Den andre genistreken var å få fylkeskommunen med på laget. Kristiansund videregående trengte sårt til både kroppsøvingsrom, bibliotek og kantine. Braatthallen løste alle disse behovene. Siden åpningen har storstua vært arena for alt fra landskamper i håndball via rockekonserter og dansegallaer til arena for borgerlig konfirmasjon. Hallen ble reist tross stor motstand i Kristiansund. I dag har de ivrigste motstanderne for lengst bedt om unnskyldning. Siste tilskudd til regionens idrettsanlegg er kunstisbanen i Folkeparken, og kjenner vi Braatt rett, gir de seg ikke før banen har fått vegger og tak.

Vi gratulerer IL Braatt med jubileet og ønsker de alt godt for framtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken