«Kultur skaper samfunn»

Av
DEL

Leserbrev
Ja, dette var leder i TK forleden, men hvilket samfunn ønsker vi her på Nordmøre? Ikke skal vi ha sykehus med fødeavdeling og akuttmottak, de skal «slås sammen» med Molde og flyttes til Hjelset- og nå har vi «Omstilling 2020» i fylket som vil «slå sammen» = legge ned estetiske fag i Kristiansund og flytte klassen til Molde. Kunst, design og arkitektur finnes på Fagerlia og i Molde, men det skal altså ikke finnes som tilbud for Nordmøres ungdom?
I dag er det 15 elever i 1. klassen ved Kristiansund vgs. og den vil de nå ta vekk. (Da klassen het Tegning, form og farge var en hel klasse 12 elever). Ingen av de elevene som søker seg til denne linja ville søkt seg til Molde, alternativet er en annen linje i Kristiansund. Elevene blir, men kulturen rundt klassen blir borte.

Har vi råd til dette her? Vil vi ikke nettopp gjerne ha ungdom til å bli her i distriktet vårt? Er det ikke nettopp det vi vil med Campus til byen, nytt kulturhus og Kulturfabrikken i Vågen? Vi har fostret mange dyktige musikere og ballettdansere i byen vår, og vi har mange elever som har gått videre til høgskoler og universitet med vår 3-årige utdanning, Kunst, design og arkitektur. I løpet av de siste 36 år har det blitt mange med mastergrad, designere, arkitekter og mange, mange gode lærere i barn og ungdomskoler og videregående skoler, i Kristiansund og ellers rundt i landet.

Vi har vært lærere for denne klassen siden vi flyttet hit til Nordmøre i 1983, nå er vi pensjonerte. Hvert eneste år siden vi begynte som lærere ble det truet med nedleggelse av linja, både når den het Tegning, form og farge og når den het Studiespesialisering med formgivingsfag, og nå, Kunst, design og arkitektur.

Det hadde vært fint om politikerne på Nordmøre hadde gitt tydelig beskjed en gang for alle at den linja ikke skal røres! At kunstfag må vi bare ha i distriktet vårt! Det hadde vært noe det! Det er lov å håpe, ungdommer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags