Besøk av MDG på Skonnerten Ideal

Rune Torgeirson ønsket oss velkommen til Ideal.

Rune Torgeirson ønsket oss velkommen til Ideal. Foto:

Av
DEL

LeserbrevSist søndag (3. februar) hadde alle lokallagene i MDG på Nordmøre samling her i Kristiansund. Etter noen givende timer med mye informasjon, diskusjoner og god mat var det tid for en tur. Hva viser du fram for MDGere som er glad i miljøvennlig reiser, tradisjonell kultur og håndverk og for et parti som vil ha en skole som gir rom for praktiske arbeidsmåter og ta vare på mangfoldet av elever? Jo, du avtaler tid for omvisning på Skonnerten Ideal.

Som de fleste vet er Ideal bygget vha. utallige dugnadstimer av mange frivillige under ledelse av Rune Torgeirson og Kari M. Sundli. Ideal skal først og fremst bli barn og ungdommens skute. Her er det tenkt alternativ undervisning, fordi som ikke klarer vanlig skoleundervisning. I tillegg har det allerede vært tømmerlærlinger som har tatt lærlingtiden under byggeprosessen.

Vi fikk god informasjon om byggeteknikker, framdrift og ønsker for framtiden. Vi fikk sett mange flotte bilder og kortfilmer fra prosessen så langt. Diskusjonen gikk livlig. To barn som var med ble litt skuffa da de ikke fikk «kjørt båten», men de får komme tilbake når Ideal er ferdig.

Skonnerten Ideal er et fantastisk smykke for Kristiansund, som vi må ta vare på. Kostnadene dekkes fra sponsorer og gaver fra enkeltpersoner og foreninger. Politikerne i Kristiansund har en viktig oppgave overfor denne flotte skuta. Vi må hjelpe ildsjelene Kari og Rune, slik at Ideal blir ferdigstilt og at den alltid vil ha hjemmebase i byens hjerte, midt på havna. Som takk for oss overrakte Kristiansund MDG en gave på 3000 kroner og håper at dette viser hvor mye vi setter pris Ideal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags