Sentrumsutvikling og Kongens plass

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNoen tanker om sentrumsutvikling i Kristiansund som jeg har lyst til å dele. Jeg har forsåvidt kommet med flere tanker rundt dette tidligere, men føljetongen fortsetter. 

Nå kommer det et godt utspill fra byplansjefen. Han peker på at det jobbes mot å legge til rette for nyetablering av bedrifter, ikke leiligheter, på gateplan. Publikumsrettet virksomhet. Han peker på at det skal opprettes friområder for å gjøre sentrum attraktivt for barnefamilier. Ett stikkord her er mindre biltrafikk.

Vi bør verne der det kan, og skal, vernes. Bra! 

Så har jeg lyst til å legge fram en tanke. Om man i tillegg til det ovennevnte er modig nok til å tenke at det ikke blir kulturhus i overskuelig framtid så kan man kanskje legge til rette for at Kongens plass, potensielt sentrums flotteste friområde, blir noe annet enn en gjennomgangstrasé. I dag står plassen der som en grå, kjedelig, nullaktivitets sone. Det er tivoli der to ganger i året, taler 01. og 17. Mai, men det er stort sett alt. Resten av året er det så å si folketomt der.

Alt ligger til rette for å skape et levende bytorg, med boder og utstillinger, liv og røre, men da må man fri seg fra tanken om at Kongens Plass ikke skal brukes til annet enn kulturhus, eventuelt legge inn et stortorg i framkant av et eventuelt kulturhus slik at man allerede i dag kan ta plassen i bruk som torg. 

Bare en idé der da altså.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags