Molde - Kristiansund

Foto:

Av
DEL

MeningerFant en eldre Tidens Krav, datert 8. mars 2013.

På framsiden av avisen ser vi et bilde av den stolte moldenserdamen Eva-Brit Mauseth, i fullt rideutstyr og hest. Måtte portretteres slik, da hun kom fra høyere kår. Da har man hest.

Visste det var en grunn for at jeg hadde tatt vare på avisen. Damen kom fram som en snobb, som tydeligvis trodde stort om seg selv og «sine».

Grunnen til at jeg bringer henne på banen igjen, ettersom jeg ferdes over alt i hva jeg betrakter den vakre byen vår, så ble det at jeg tenker på hva hun skrev den gangen. Hun nevner blant annet at hun syntes synd på oss Kristiansundere og våres små hus. Hvor hadde hun vært og sett disse små husene? Det må ha vært miniatyrhusene i byskogen hun hadde sett. De var jo brukt til landsteder i gamle dager. Eller hvis man ser på husene som sto igjen etter krigen. De er det mange av og de var store. Veldig store.

Tar meg den friheten å slå et slag for Kristiansund.

For det første så er det en særdeles nydelig by. Vi har dessverre været mot oss ofte, men så har Molde.

Vi har nord-Europas beste havn, øyer og bruer, svaberg og sandstrender – Ja så har vi Grip.

Vi har fostret flere Prøysenvinnere og vi har sendt fra oss veldig mange gode fotballspillere.

Vi har Vanndammen, som veldig få kan skilte med, midt i en by.

Ingenting får meg til å være misunnelig på Molde. Snarere tvert imot. Mange ting blir gjort og en del ting trenger å bli gjort, men slik er det med fleste byer.

Kristiansund er det vi kaller unik. Molde er derimot en pen by, takket være utsikt mot Sunnmørsalpene. Nei, slutt med unødvendig og ubegrunnet hovmod.

Les avisen fra 08. mars 2013 her.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags