Svar til Fagforbundet fra SV

Line Kalrsvik, ordførerkandidat for SV i Kristiansund

Line Kalrsvik, ordførerkandidat for SV i Kristiansund Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevI disse dager sender flere tillitsvalgte i Fagforbundet ut leserbrev i fykets aviser med en bønn til velgerne om å stemme på ordførerkandidater som sier nei til å innføre økt midlertidighet i kommunale arbeidsplasser. SV er enige med Fagforbundet at regjeringens endring av arbeidsmiljøloven gir økt usikkerhet i kommunale ansettelsesforhold. Slike endringer gir et generelt dårligere beskyttelse mot usaklige oppsigelser.

Mange kommuner har allerede vedtatt å bruke bestemmelsene i den tidligere arbeidsmiljøloven for sine ansatte. På vegne av SV foreslo jeg i bystyre 24. februar i år at dette også skulle gjelde for ansatte i Kristiansund kommune. På grunn av påstått feil saksbehandling valgte flertallet i bystyre å avslå forslaget. Men dette hindrer ikke Kristiansund SV å foreslå tilsvarende i kommende valgperiode.

Som ordførerkandidat for SV garanterer jeg at Kristiansund kommune skal følge bestemmelsene i den gamle arbeidsmiljøloven når det gjelder ansettelser. Kristiansund SV har et mål om at kommunens arbeidstakere skal ansettes i hele, faste stilinger.

- Vi skal følge bestemmelsene i den gamle arbeidsmiljøloven

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags