I dag er det vanskelig å markere 8. mars uten å sende en vennlig tanke til «Me too»-aktivistene

Av
DEL

LeserbrevEn viktig markering av kvinner – også for norske soroptimister. Vi i Kristiansund soroptimistklubb representerer en global stemme for kvinner.

Årlig markering av kvinners rettigheter kan vi følge mer enn 100 år tilbake i tid. Men etter det internasjonale kvinneåret 1975, vedtok FN et par år senere å gjøre dagen til en av sine merkedager. En viktig – og riktig- beslutning.

Vi finner likestilling mellom kjønnene som et av FN’s viktige bærekraftmål:

«Oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling»

 

Begge kjønn skal ha like rettigheter og muligheter til å bestemme over eget liv. Kvinners tilgang til utdanning, helsetjenester, arbeid og juridiske rettigheter er nødvendig for å skape utvikling i et land.

Soroptimist International er et verdensomspennende kvinnenettverk. 80.000 yrkeskvinner er det i vår organisasjon. I Norge ca. 1800 medlemmer fordelt på 62 klubber.

Som en organisasjon uten kobling til religion og politikk, arbeider vi sammen for å nå målene.

Her hjemme jobber vi med opplysning omkring menneskehandel gjennom teateroppsetningen «Valgt det», som har vært vist utallige ganger, ikke minst på videregående skoler. For å skape bevissthet om et tema de færreste aner omfanget av.

Vi har et norsk utdanningsfond som bidrar til kvinner og jenters utdanning i mange land. Med status som rådgivende organisasjon i FN følges arbeidet tett. Vi er en høringsinstans for norske myndigheter i kvinnespørsmål.

Gjennom et nordisk samarbeid har vi etablert SNLA: Soroptimist Nordic Leadership Academy, hvor unge, nordiske kvinner deltar i et lederutviklingsprogram.

I dag er det vanskelig å markere 8. mars uten å sende en vennlig tanke til «Me too»-aktivistene. Skuespiller-aktivister i finkjoler. Som har bidratt til at ofre for uønsket seksuell oppmerksomhet våger å stå fram.

Dette forteller noe om at feminisme i dag handler om det samme som før – men med en ny dimensjon der det unevnelig vanskelige får plass. Grensesprengende grensesetting?

La oss som mennesker, kvinner og feminister markere 8. Mars 2018 som en dag med fokus på kvinner og jenters rettigheter. Som vi soroptimister arbeider for hver eneste dag: Vi ønsker å være en stemme for kvinner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags