Svar til Eivind Hasle

Av
DEL

LeserbrevJeg takker for at Eivind Hasle gir tilsvar, men noen svar på mine spørsmål, fant jeg ikke der. Bare litt slik «snillisme» som jeg skrev i mitt første svar til Hasle.

Nå svarte Hasle også til «Rensvik» – men jeg tror ikke jeg kan påberope meg å gi svar fra hele Rensvik, må begrense meg til å svare for meg selv.
Hasle mener at det er provokasjoner å fortelle innvandrere om nordmenns kultur og væremåter.
Mener Hasle at innvandrere er så mentalt svake, slik at sannheten blir for mye for dem og at de derfor bør skjermes for virkeligheten?

At det er krevende å måtte lære et nytt språk er nok riktig, men på sju år bør det være rimelig at et normalt utrustet menneske lærer seg språket i det landet vedkommende skal leve sitt liv.
Men det forutsetter at viljen til å lære er der – noe som har vist seg å være noe ujevnt fordelt blant våre innvandrere.

Hasle viser til at Norge har fått kritikk av FN og andre internasjonale organisasjoner for at de sender folk tilbake til Afghanistan.
Vel, slikt bør Norge ta med knusende ro – internasjonale organisasjoner må gjøre seg bemerket for å opprettholde sin berettigelse og økonomi.

Hasle og jeg kan fort bli enig om at Norge i sin iver etter å følge opp anmodninger fra FN, bedrev noe som lett kan karakteriseres som et gigantisk feilgrep ved bombingen i Libya.
Men der har vi nok et bevis på «snillhetens tanketomme ondskap».
Man handler ut ifra følelser og ikke fornuft.
Men menneskesmuglere i afrikanske land takker nok Norge i tankene, mens de ler hele veien til banken.

Når Hasle trekker inn «dei norske leigesoldatane» som var i Kongo, og antar at jeg synes det er rettferdig at én av de ble reddet – er det jo ganske freidig av ham. De to «eventyrerne» kunne sittet fengslet i Kongo hele livet for meg.
Men jeg skjønner jo at Hasle vil sammenlikne IS-kvinner og deres barn med disse to «Kongo-krigerne»- selv om en slik sammenlikning faller på sin egen urimelighet.

Man får ikke barna til Norge uten at deres mødre blir med.

Tror Hasle at disse mødrene har forandret seg?
I motsetning til Hasle, så tror jeg ikke at disse barna vil utgjøre noen forskjell i forhold til verdens terrorsituasjon.
Disse barna kan like lett bli radikalisert her i landet, særlig dersom de skal bo sammen med sine mødre.

Hasle nevner argumentasjonen overfor flyktninger med fremmed hudfarge (som om hudfarge skulle ha noen betydning) og religion og sammenlikner dette med jødehetsen i mellomkrigstida.
Hasle skriver at han har «arbeidd en del med jødisk historie» – da er det svært interessant om han mener at muslimene i Norge i dag opplever det jødene opplevde den gang?

Så er Hasle tilbake til innvandringspolitikken. Der oppfatter han at det å ikke ta imot innvandrere er «brot på både gjestefridommen i det norrøne Håvamål, og absolutt i strid med kristen og moderne humanisme om landet vårt ikkje kjenner medansvar».
Så da stiller jeg på nytt dette spørsmålet som jeg ikke fikk svar på: «Hvor mange av disse 70 millioner flyktninger i verden bør Norge ta imot? 1 million? 2 millioner? Kanskje 5 millioner, så vi dobler folketallet i landet?
Det å ville ta inn flere må være «snillhetens tanketomme ondskap». For vi hjelper ingen ved å utarme vårt eget land!

Norge yter bistand ut av landet på 37,8 milliarder. Det er 100 millioner per dag hele året, 4,5 millioner per time.
Norge har også, i forhold til størrelsen på egen befolkning, tatt imot svært mange innvandrere – der det på dette feltet brukes mange milliarder per år.
Man skulle tro at dette dekket opp både gjestefridommen i det norrøne Håvamål, og likeså være i tråd med kristen og moderne humanisme. Men det forutsetter selvsagt at det er fornuften og ikke følelsene som er rettesnoren.

På vegner av «snillhetens tanketomme ondskap»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags