Fryktpopulisme

INNVANDRING: Gammelfeministene ser gjennom fingrene med at kvinneundertrykking lever i beste velgående i Norge, mener Ketil Strand Andersen. ILLUSTRASJONSFOTO

INNVANDRING: Gammelfeministene ser gjennom fingrene med at kvinneundertrykking lever i beste velgående i Norge, mener Ketil Strand Andersen. ILLUSTRASJONSFOTO

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevGunn B. Gjerde skriver om dette temaet i TK (21.sept), av TK illustrert med et bilde av to innvandrerkvinner som er kledd opp slik at det ikke er mulig å se om bildet er tatt forfra eller bakfra, eller om det virkelig er kvinner heller, for den saks skyld.

Frykt er sunt. Det gjør at vi ikke går ut i gata uten å se oss for eller gjør noe annet som kan være skadelig. Journalisten Olav Versto sa en gang at «Det hadde vært naturlig ... å summere opp de viktigste av hovedpersonens gjerninger og å gi en vurdering av dem. Men jeg tør ikke. Folk er blitt drept for langt mindre». En tegner tenkte det samme. Trolig også gammelfeministene, som ser gjennom fingrene med at kvinneundertrykking lever i beste velgående i Norge, som det nevnte bildet tydelig beviser. De tør ikke annet. For alle vet at det fort smeller dersom man overdriver ytringsfriheten. Spør Theo Van Gogh, William Nygård, Vebjørn Selbekk, Charlie Hebdo, osv. Dette er noe vi vet.

Det er viktig å unngå en ny verdenskrig og være på vakt mot de samme karakteristiske kjennetegnene som vi så i nazismen, f.eks. imperialisme, vold, rasisme, antisemittisme, intoleranse, kvinneundertrykking, mangel på ytringsfrihet. Så kan kanskje Gjerde tenke seg om og finne ut under hvilken ‘-isme’ man finner disse fenomenene samlet i dag!

Med bedre vaksiner og medisiner er barnedødelighet åpenbart redusert betraktelig. Det gjør at verdens fattige land produserer langt flere mennesker enn de greier å gi tilbud om utdannelse, jobb, kanskje til og med mat. Mange av disse søker seg åpenbart til Europa. Som skrevet tidligere er ikke migrasjon løsningen på dette problemet, det vil bare aksellerere. Vi vet velferdsstaten vil settes under press. Den eneste løsningen er å hjelpe andre land med å bygge egen velferd. Det har tydeligvis vært blandet suksess med tidligere uhjelp, så det trengs nok nye ideer.

Er det så fryktpopulisme som er problemet? Nei, utviklingen går i feil retning. Når tåken letter, vil nok realitetene komme tydelig fram.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags