Norge er et langstrakt land

Ordførerkandidat Torbjørn K. Sagen

Ordførerkandidat Torbjørn K. Sagen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Norge er et langstrakt land, Nordmøre en liten bit av det lange strekket. Men at vi på Nordmøre er en viktig bit, det skal ingen tvile på. Men med mange utfordringer, hvilket vi absolutt ikke skal glemme eller stikke under en stol, nå som det stunder mot valg.

For når vi i Kristiansund Høyre nå skal gå til valg i høst, så vil vi og jeg som ordførerkandidat, forsøke å svare ut det vi mener er veien å gå for å løse de viktige utfordringene vi mener må prioriteres, men viktigst av alt er å legge til rette for å skape arbeidsplasser og det å sikre at Kristiansund nå og for framtiden er et regionssenter å regne med når viktige ressurser skal fordeles og forvaltes, slik at Nordmøre forblir den regionen vi ønsker oss.

Mye har skjedd de siste årene, mye har vært negativt, en del har vært positivt som i form av eksempelvis en bunadsgerilja som fikk forsinket flytting av fødeavdelingen vår, men heller ikke vi i Kristiansund Høyre kan nekte på at vi på Nordmøre har et forskrekkelig lite antall av alle offentlige arbeidsplasser i fylket, spesielt når og om det bygges et sykehus på Hjelset. Et resultat i så fall alle partier representert på Stortinget må være med på å ta på sin kappe, lokalt i Kristiansund har vi vel alle kjempet så godt det lar seg gjøre å overbevise våre respektive moderpartier om at det beste ville vært lokale løsninger i hver sin by.

Men offentlige arbeidsplasser er ikke svaret på alt. Ser man på den stolte næringshistorikken som finnes på Nordmøre, der vi hadde en eksportnæring på linje med dagens oljeindustri allerede i det 19. århundre, så finnes det ingen tvil om at vi kan og har evnen til å skape et næringsliv fullt på høyde i nasjonal målestokk. Vi må bare ha troen. Og de riktige lederne.

Og det at vi kan betyr at vi i Høyre mener vi må skape nye løsninger for Nordmøre. Vi må legge til rette for de gründerne som skaper arbeidsplasser. De arbeidsplassene vi må skape for en ny optimisme. Vi trenger optimisme på Nordmøre og da er vår viktigste oppgave som folkevalgte og politikere det å legge til rette for en allsidig og bred vekst, vi må skape noe også foruten de offentlige arbeidsplassene.

I valgkampen vi står foran vil det bli levert mange løsningsforslag på de problemer vårt stolte Nordmøre og ikke minst Kristiansund står ovenfor, Campus, Operahus og skifte av fylke til Trøndelag vil være noen av det som løftes fram. Alt sammen viktig, men det er arbeid vi lever av og det er det vi i Kristiansund Høyre og jeg som ordførerkandidat vil bruke valgkampen til å snakke om.

Hvilke jobber skal skapes på Nordmøre? Og ikke minst da spesielt i Kristiansund?

Kristiansund har en av de mest fantastiske, flotteste naturhavnene som finnes beliggende langs den langstrakte kysten vi er belønnet med i Norge. Vi i Høyre og jeg som ordførerkandidat mener at i forlengelsen av den finnes også mange av svarene på framtiden. For Nordmøre. For Kristiansund. I havet. Langs havet. Under havet. Det gamle Fosna strakte seg nordover til både Frøya og Hitra, for ikke si det som nå blir den nye Heim kommune. Der mener vi mye av vår framtid ligger. Ikke minst når det gjelder de mange nye arbeidsplassene vi må skape.

Det å være ordfører i en by som Kristiansund og da stille til valg for å bli det; regionssenteret og det som burde være motoren for Nordmøre krever, etter Kristiansund Høyre og mitt skjønn som ordførerkandidat, noen egenskaper. Det å kunne lede og ikke tvert imot det å bli ledet av omstendigheter rundt er en viktig del, men også det å kunne sette mål og visjoner for deretter følge dem konkret og målrettet opp er en umåtelig viktig del av vervet som ordfører. Ordføreren skal være folkets tjener og forlengede arm, for administrasjon har vi andre som skal ta det ansvaret.

Som innflytter til Kristiansund, det stedet jeg har valgt å bosette meg sammen med kone og la barn vokse opp, er det av avgjørende betydning å ha gode oppvekstvilkår i kombinasjon med et attraktivt arbeidsmarked. Det er også derfor jeg har engasjert meg politisk og det er derfor jeg har valgt å stille til valg som ordførerkandidat for Kristiansund Høyre. Fremtiden skapes, den vedtas ikke.

Så valget er ditt, vi i Kristiansund Høyre og jeg som ordførerkandidat vil alltid velge å se det positive heller enn det negative, definerer alltid et glass som halvfullt heller enn halvtomt, ønsker heller å finne årsaker til å si ja heller enn å finne unnskyldninger for et nei. Og det valget innebærer å være med på å si ja til å gjenreise Kristiansund som det tydelige og vitale regionssenteret Nordmøre fortjener. Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags