Omsorg for eldre i Kristiansund

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet har kommet meg for øret at kantinedriften ved Barmannhaugen eldresenter nå skal legges ned. Samtidig skal visstnok kantinedriften ved rådhuset i Kristiansund kommune ivaretas og opprettholdes. 

På Barmannhaugen bor det mennesker med ulike behov for bistand, og mange av disse beboerne har utfordringer i forhold til matsituasjon av ulike grunner. Kantinen benyttes ikke bare av barmannhaugens beboere, men også av eldre rundt om i Kristiansund. 

Når driften av denne kantinen legges ned, vil de som benytter seg av tilbudet få store utfordringer, og da mener jeg ikke bare i forhold til matinntak. Kantinen bidrar til mye av det sosiale - noe som helt klart vil få konsekvenser for disse, da mange har svært lite sosial kontakt fra før. De vil da få behov for hjelp i forhold til matinntak - dette i form av hjemmetjenester og/eller bistand fra familie og pårørende. Konsekvensen av nedleggelse vil nok også vises både fysisk og psykisk.

Jeg går utifra at de som jobber og holder til på rådhuset har friske ben slik at de faktisk klarer å komme seg ut for å kjøpe seg mat. Jeg går også utifra at de som jobber og holder til der klarer på egen hånd å opprettholde et sosialt liv både på og utenfor arbeidet.

Til de av dere som har bestemt dette: Hvordan er prioriteringen her og hvordan er det med samvittigheten?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags