Elsykkel og Lions

Hvordan er det mulig å bruke over ett år på å lage retningslinjer for bruken av en elsykkel?, skriver Jan Frode Helmersen.

Hvordan er det mulig å bruke over ett år på å lage retningslinjer for bruken av en elsykkel?, skriver Jan Frode Helmersen.

Av
DEL

LeserbrevVåren 2018 var det en artikkel i TK om gaven Lions hadde gitt til Storhaugen Helsehus. Dette var en flott elsykkel som kunne ta eldre med på tur rundt i byen. Det ble da etterlyst piloter til sykkelen.

Som ivrig syklist tok jeg derfor umiddelbart kontakt med kommunen og fortalte at jeg gjerne stilte opp som pilot. Ingen ting skjedde og våren og sommeren gikk uten at elsykkelen tilsynelatende ble brukt. Etter påsken i år tok jeg igjen kontakt med kommune og spurte hvordan det gikk og om sykkelen skulle taes i bruk. Person jeg snakket med var litt usikker, men trodde det var igang et arbeid med å lage retningslinjer for bruken. Hun sa at rette vedkommende skulle ta kontakt med meg. Igjen, ingenting skjedde.

Noen uker senere traff jeg en representant for Lions og fortalte at sykkelen ikke hadde blitt tatt i bruk. Han hadde også hørt at det var arbeid i gang med retningslinjer og at det var uavklart om bruk av hjelm og forsikring. Nå er vi snart i juni og fremdeles har ingenting skjedd.

Hvordan er det mulig å bruke over ett år på å lage retningslinjer for bruken av en elsykkel? Andre kommuner har også fått lignende gaver til eldre og har nesten umiddelbart tatt sykkelen i bruk. Skal også 2019 gå uten at sykkelen blir tatt i bruk? Trenger kommunen hjelp til å lage retningslinjer for bruken på grunn av stort arbeidspress, så skal jeg lage de retningslinjene helt gratis og det skal gjøres umiddelbart. Og retningslinjene trenger ikke gå på høring rundt omkring i de forskjellige etater!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags