Kristiansund er en vakker by, men…

Denne gjengen håper mange tar i et tak på lørdag.

Denne gjengen håper mange tar i et tak på lørdag.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevGamle Kripos er en gjeng med «mannfolk» hvor de fleste er over 70 år. De fleste av oss har hukommelse god nok til at vi husker hvordan byen var rett etter krigen. Da var Kristiansund en «støgg by»! Mange av oss bodde i barakker, vi lekte i hus-ruiner og sparket fotball med ball laget av avispapir- surret med hyssing. Kristiansund «så ikkje ut», men se på byen i dag.  Vi har vært med på 70 fredfylte år og sett at «byen oss» har utviklet seg til å bli en av Norges vakreste. Dette er bakgrunnen for at vi hver vår legger noen «pinner i kors» og rydder opp etter vinteren.

På lørdag inviterer vi til dugnad i Vainndamman og Kringsjå. Dette har blitt en tradisjon som vi trenger hjelp til å få gjennomført. Kommunens tekniske avdelinger i Hagelin gir oss all mulig teknisk bistand i form av materiell og verktøy. Gamle Kripos har «grønnjakkan» på og saumfarer veiene rundt Vainndamman, Kringsjå og Varden. Men vi er bare 30 og trenger hjelp. I år har russen fra Atlanten og Kristiansund VGS sagt ja til å ta en økt og vi applauderer både før og etter innsatsen.

Kanskje du også kan gi byen en times innsats på lørdags formiddag. Du treffer dugnadsledelsen på «Plattingen» fra kl. 10.00 på lørdag, og da vil du få vite hvor din plass i dugnadsgjengen vil være.

En viktig ting til slutt. Dugnaden går ikke ut på å plukke opp «hundskjit» De som lufter hunden rundt Vainndamman og Kringsjå er «proffe». De er glad i hunden, byen og turområdet. De vet at det står søppeldunker langs stiene og de plukker sjøl opp etterlatenskapene. De går jo runden så godt som hver dag og de aller, aller fleste fortjener ros. Bli derfor med oss å rydd kvist, kvas (hva det er?), vissent løv og hva ellers som ligger langs stiene og veiene. Hjelp oss med å pynte den «lækraste og bæste byen i lainne - te vårn, sommarn, turistan og rusleturan dine».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags