Litt om skinnsalg og kildekritikk

Storskarven: Leilighetesbygg i tre etasjer med garasjeanlegg, heis, balkonger og felles uteområde. Illustrasjon: KBBL

Storskarven: Leilighetesbygg i tre etasjer med garasjeanlegg, heis, balkonger og felles uteområde. Illustrasjon: KBBL

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerUndertegnede er leder (konstituert) for Storskarven vest og Steggen velforening. Foreningen har blant annet som sitt formål å arbeide for at beboerne i området skal oppleve å ha et godt og trygt levested.

Husnummer 65 i Storskarven er omsøkt av KBBL Mino AS til nytt bygg med 6 leiligheter. Hele saken kan man følge på innsyn.kristiansund.kommune.no som sak nr 2017/3484. Nabovarslet søknaden (av 06.10.2017) om rammetillatelse er nå sendt fra kommunen til flere instanser, blant annet til Fylkesmannen for uttalelse. Velforeningen har også sendt kommentarer til utbygger (blant annet trafikale betenkninger) og har mottatt svar.

Søknaden er per dags dato ikke behandlet i plan- og bygningsrådet. Tidens Krav hadde en reportasje 11. januar i år med overskriften «Klare for utbygging.» I reportasjen sto det «.. godkjent av planmyndighetene og klart for utbygging.»

Undertegnede tok kontakt med aktuell journalist og spurte om det var mulighet for at han hadde oppfattet saken feil, men svaret var atalt var godkjent av kommunen. I Tidens Krav 12. januar, sto en helsides annonse med prospekt/plantegning av leilighetene. Der sto også «Forkjøpsfrist 23.01.2018» og «Møt oss på Futura lørdag 13. januar kl 11-15.»

Undertegnede vet ikke om noen har undertegnet kjøpsdokumenter, ei heller om KBBL har tatt forbehold/underrettet eventuelle kjøper(e) om at rammetillatelse ikke er gitt. Skinnsalg.

Tidens Krav har hatt god tid på seg til å «ta saken»; og dementere oppslaget fra 11. januar. Undertegnede har vært i direkte kontakt med aktuell journalist (levert brev) – og i direkte kontakt med nyhetsredaktøren og bedt om at TK må rette opp feilinformasjonen – uten at slikt er kommet i avisa.

Det skulle være enkelt å drive kildekritikk ved slå opp i «innsyn..» og saksnummeret – eller i møtereferatene fra plan- og bygningsrådet. Ikke bra at man ikke reagerer når en har fått dokumentasjon i hånda!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags