Ja til valgfrihet for familiene

Victoria Smenes

Victoria Smenes Foto:

Av
DEL

LeserbrevKristiansund KrF har tillit til at familiene selv vet hva som er best for deres familie. Vi vil ikke styre familiene, men heller sørge for tiltak som sikrer familiene valgfrihet og at de selv kan bestemme hvordan de vil organisere hverdagen sin.
Jeg tror noe av det viktigste vi politikere kan gjøre, er å legge til rette for et barnevennlig og familievennlig samfunn. Det er lite som er viktigere for oss som mennesker og for samfunnet enn at barna har det bra, og at vi har det godt med venner og familie rundt oss. Et samfunn som er bra for barna, er bra for alle!

KrF har år etter år sørget for å bevare kontantstøtten som en ordning for barnefamiliene. Det gir familien mulighet til å velge om en av foreldrene ønsker være hjemme litt lenger med ettåringen. Hvorfor er det viktig? Jo, fordi barn har ulike behov og alle familier er forskjellige.

Derfor mener vi det er viktig at familiene selv kan velge den omsorgsformen de mener er best for egne barn. Noen ettåringer stortrives i gode barnehager, andre barn trenger litt mer tid hjemme før de er klare for barnehagestart. KrF vil la familiene velge selv. Vi trenger både gode barnehager og en kontantstøtte slik at familiene får frihet til å velge selv.

Mange foreldre opplever også at det er vanskelig å få nok tid til å være sammen med egne barn og finne en god balanse mellom arbeidsliv og familieliv. Dette gjelder familier med barn i alle aldre. KrF vil endre dagens tredeling av foreldrepermisjonen og heller gi foreldrene større valgfrihet til å bestemme selv hvordan de ønsker å organisere sine familieliv.

Jeg ønsker meg en kommune og et lokalsamfunn som heier på barna og som ønsker å legge til rette for best mulig velferdstilbud til familiene. En stemme på Kristiansund KrF 9. september er en stemme for fleksibilitet til familiene og mulighet til å bestemme over eget liv. Vi må styrke familiene, ikke styre dem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags