Observasjoner av en bil

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For en som skriver eller maler handler det mye om å observere og om å forstå det vi observerer.

De fleste av oss observerer daglig en rekke ting som det er naturlig å sette seg spørsmål ved. Når vi for eksempel ser at en bil står forlatt uten skilter på samme plassen over lengre tid, er det grunn til å sette seg spørsmål. Har en slik bil stått på samme plassen over svært lang tid begynner vi å tenke.

Vi tenker først at folk og myndigheter bryr seg lite når de ikke tar initiativ til å få den fjernet. Så begynner vi å tenke på hvem eieren av bilen er. Vi sier da til oss selv at nordmenn ikke setter fra seg en bil på en slik måte. En norsk registrert bil uten skilter kan lett spores. Annerledes forholder det seg med biler som kommer utenfra EU-området.

Ser vi at den forlatte bilen aldri ville bli EU-godkjent forstår vi at den kommer fra et land som ikke er med i EU-fellesskapet. Når man skal krysse grensen med bil er det bare biler fra land som er tilknyttet EU som trenger godkjenning for å slippe over. Vi tenker da automatisk at bilene sikkert kommer fra land som tidligere tilhørte Sovjetunionen, som for eksempel Russland, Estland o.s.v. Vi tenker også at vanlige turister ikke setter fra seg sine biler på en slik måte. Dette må være folk som har kriminelle ærend her i Norge. Det være seg tyverier, narkoomsetting o.s.v. Når disse har utført sitt ærend taper de ingenting på å forlate en bil som ikke har noen form for salgsverdi.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken