IS-kalifatet er nedkjempet - Hva nå?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNår man har sett og ikke minst fått høre om de bestialske forbrytelsene som medlemmene av IS, både menn og kvinner, har begått – er det med stor forundring man opplever at NRKs Eirik Veum i sin reportasje i Dagsrevyen nærmest søker å framstille disse IS-terroristene og deres kvinner som ofre.

IS-kvinnen som ble intervjuet, i full tildekking i sin IS-uniform, ville hjem til Sverige igjen – hun trivdes ikke i flyktningleiren sammen med de andre IS-kvinnene. Det er ikke synd på henne eller noen av de andre i samme «båt». De visste hva de gjorde. Disse kvinnene ville leve i dette bestialske helvete som dette IS-kalifatet var.

Der det normale var henrettelser på de mest brutale og bestialske måter, kutting av struper og hodekappinger, mennesker ble brent levende, bakbundet og kastet utenfor stup og eller fra taket på høye bygninger. En videofilm viser en mann som ligger på bakken, på siden med hodet på en knudret, men forholdsvis flat stein. To IS-karer kommer med en stor tung stein, som de bærer mellom seg og slipper denne steinen i hodet på mannen på bakken, der hodet blir knust og blodet spruter. Da IS i byen Baghouz nå ble nedkjempet, fant soldatene 50 hoder som var kappet av jesidi-kvinner, som hadde vært holdt som sexslaver.

Dette kalifatet var altså et bedre sted å leve i for disse IS-kvinnene, enn det hadde vært å leve i våre demokratiske samfunn. Da bør de søke seg til muslimske land, der de kan praktisere sin kultur og religion og ikke søke seg tilbake til et samfunn de oppriktig avskyr. Nå er det mange krefter som hevder at f.eks. Norge bør hjelpe disse IS-kvinnene med norsk statsborgerskap og deres barn tilbake hit. Men var det ikke slik at alle som sluttet seg til dette IS-kalifatet, måtte levere fra seg passene, slik at disse kunne destrueres og så sverge troskap til kalifatet? Dersom dette er riktig, har de frivillig frasagt seg sitt norske statsborgerskap. IS-medlemmer, kvinner som menn, er ikke ofre her – det er det alle som er blitt utsatt for de bestialske grusomhetene deres som er.

De som kjempet og fortsatt kjemper for IS blir benevnt som IS-krigere – dette er en forskjønnelse – dette er simple terrorister og forbrytere!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags