Hvordan skal vi styrke Nordmøre?

ALLE må stille seg spørsmålet:  Hva kan jeg bidra med for å «styrke» regionen?, skriver Johan Aas, styreleder i KNN.

ALLE må stille seg spørsmålet:  Hva kan jeg bidra med for å «styrke» regionen?, skriver Johan Aas, styreleder i KNN.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFor å styrke Nordmøre ønsker KNN å skape:

  • Bevisste forbrukere
  • Aktive næringslivsaktører
  • Stolte innbyggere som sammen skaper et godt lokalsamfunn.

Et godt lokalsamfunn sikrer framtiden vår. Det er en målsetting at alle nordmøringer skal bli gode ambassadør for regionen – uansett hvor i landet man bor. Dersom vi spør menneskene som bor i vår region, vil hovedsak alle si at «vi elsker Nordmøre» – og vi alle ønsker vår region «det beste» og sørge for at denne regionen oppnår sine målsettinger om trivsel og vekst.

For å oppnå vår målsetting bør:

  • Forbrukerne være bevisst sine handlinger og støtte det lokale næringslivet.
  • Næringslivsaktørene må være «fremoverlendte», innovative og må kunne levere produkter og tjenester med høy kvalitet og til konkurransedyktige priser.

Totalt sett skal dette skape stolte nordmøringer som føler at de lykkes og som snakker positivt om regionen.

Dette dreier seg om holdninger og kompetanse. ALLE må stille seg spørsmålet: Hva kan jeg bidra med for å «styrke» regionen? Det er viktig at alle bidrar – «mange bekker små blir til en stor å». Hver enkelt må konsentrere seg om seg selv og ikke bare forvente at det er andre som skal ta de utfordringene som kreves.

Vi har for tiden en rekke positive faktorer som kan bidra til en vekst i regionen. Disse faktorene må vi utnytte – vi må forvalte mulighetene på best mulig måte. Dette er faktorer som vi selv kan styre og håndtere. Det dreier seg om at vi er analytisk, strategisk og benytter kompetansen i regionen – og at det jobbes sammen for å utnytte disse mulighetene.

Det er disse faktiske forholdene som bør styre våre holdninger framover – og vi må ikke bli preget av den negative fokus som framkommer i mediene for tiden. Negative tanker og holdninger skaper ikke verdier – det er derimot det positive pågangsmotet som er nødvendig og viktig for å kunne lykkes.

Samfunnsutviklingen som nå skjer, skaper noen utfordringer for regioner på vår størrelse. Utfordringer skaper ofte muligheter – disse mulighetene må vi utnytte. Vi har masse positivt å tilby og arbeide med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags