Politikerne våre må ha klimavisjoner!

Av
DEL

LeserbrevDette året har barn gått i demonstrasjonstog i hopetall for å understreke kravet om en trygg klimaframtid. De kommer til å fortsette. Hva svarer vi dem, vi som er voksne, foreldre og besteforeldre, og som ønsker dem det beste både nå og i framtida?

Et godt svar er å gå til valglokalet og stemme inn de politikerne som ser de utfordringene som barna og ungdommen vil stå overfor om ikke vi tar grep. Ikke bare må de se, de må ha visjoner for hva vi må gjøre i den kommunen vi bor i, slik vi ser i Oslo nå, der byrådet satser stort på en utslippsfri by!

De som etter valget skal være våre lokale myndigheter har nemlig en nøkkelrolle i å få begrenset klimautslippene tilstrekkelig og raskt nok og dermed imøtekomme kravene fra barna og ungdommen.

I ei tid der informasjon om klimasituasjonen strømmer på oss gjennom rikskanalene, er det viktig at kommunale myndigheter følger opp med informasjon om de tingene som berører oss lokalt, og motiverer oss for handling.

Kommunikasjon med barn og unge vil være viktig. Vi trenger alle å være trygge på at myndighetene på alle nivå vil gå 100 % inn for å bekjempe klimaendringene som virker skremmende på oss. Vi vet, og barna vet, at utsettelser nå ikke kan tillates, det vil føre til at motløsheten tar tak.

For politikerne gjelder det å tenke på klimatiltak som grunnleggende i alt politisk arbeid, siden det berører så mange sider av samfunnet.

Klimavalgalliansen, en svært bredt sammensatt allianse av stort sett landsomfattende organisasjoner, har fått laget et hefte der de har samlet viktige klimavettregler. Heftet inneholder et stort utvalg av konkrete forslag til å utforme klimavisjonen i praksis.

Valget den 9. september bør bli et klimavalg. Engasjementet fra ungdommen fortjener å bli møtt med handling og et taktskifte som tar klimakrisen på alvor. Dette kan vi alle bidra til ved å gi ryggdekning til politikerne til å ta modige valg.

Så: Hvis du er av dem som mener at å redde livsgrunnlaget vårt er den viktigste oppgaven nå, og at den jobben også bør prege lokale avgjørelser, da gjelder det å sjekke om det partiet du pleier å stemme på har den beste politikken! Hvis et annet parti er mer troverdig, kan det være lurt å skifte parti denne gangen. Partiprogrammene forteller mye, og politikere på stand må kunne svare på hva partiet går inn for.

Vi har alle et ansvar, og politikerne aller mest. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags