Kjørte 500 mil på 1948 BSA motorsykkel. Måtte innom Arnstein i Kristiansund for service

Egil Sjo med sin veteransykkel.

Egil Sjo med sin veteransykkel. Foto:

Av
DEL

AproposDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Egil Sjo fra Stavanger la ut på en 600 mils tur på sin BSA 1948-modell. På tilbaketuren etter mer en 500 mil måtte han stoppe ved Arnstein Vågbø i Kristiansund for service.

– Jeg trengte service og overnatting. Et av hjulene måtte ha nytt dekk, dynamoen måtte repareres, hovedlyspære måtte erstattes. Det er umulig å ferdes på Vestlandet uten lys, sier han.

Han forteller videre at tanken om turen hadde festet seg tidligere, men det var da han kjøpte denne 1948 BSA i 2019 at bestemmelsen ble tatt. Han skulle kjøre Stavanger-Nordkapp-Stavanger med denne tross i at han har fem andre mc-er som er mye nyere hjemme.

Disse gamle mc-ene er så kontaktskapende. Jeg delte turen på Facebook og fikk masse invitasjoner fra ukjente som var behjelpelig med det meste, eller bare for å være hyggelig over en kopp kaffe. Noen gamle venner har man jo over alt i landet.

Det får man ved å farte rundt med veteranmotorsykkel. En av de er Arnstein her i byen. Super tur på gammel teknologi skaper glede og kontakt og kan anbefales, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken