Spør ordførerkandidaten om kirkebygget!

Nordlandet kirke

Nordlandet kirke Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevHva mener ordførerkandidatene og listetoppene i din kommune om kirkebyggene?

Kirkebyggene er et viktig bindeledd mellom Den norske kirke og folket. Kirkebygget er ofte det fremste kjennetegnet til bygda, bydelen eller byen vi bor i. Det gir oss tilhørighet og bærer med seg historien vår. Ofte gjennom flere generasjoner.

KA utarbeidet i fjor en kartlegging som viste at det fortsatt er et betydelig vedlikeholdsetterslep i norske kirkebygg.Etter skillet mellom kirke og stat vil kirkebyggene fremdeles være markøren som kjennetegner bygder og byer rundt i landet. De vil fremdeles bære med seg mye norsk historie. Vi vil fremdeles oppleve dem som våre egne, som en del av oss selv, uavhengig av den enkeltes tilhørighet til Den norske kirke.

Kirkeloven gir kommunen ansvaret for finansieringen av den lokale kirke. På tross av etterslepet i vedlikehold er det forbausende få utspill i de lokale valgkamper om det som er mange lokalsamfunns fremste kjennetegn. En biltur på Vestlandet eller en seiltur langs kysten er nok til å forstå at det sjelden er rådhusene og kjøpesentrene som er lokalsamfunnenes fremste kjennetegn. Som oftest er det kirkene. Med kirkebyggenes unike betydning i lokalsamfunn og for Norge som nasjon, fortjener de større oppmerksomhet.

Vi håper du og andre velgere spør din lokale ordførerkandidat hva de vil med sine kirkebygg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags