Meningsløs paragrafrytteri å nekte bygging med begrunnelse i jordvern

Jan Steinar Engeli Johansen, stortingskandidat Fremskrittspartiet.

Jan Steinar Engeli Johansen, stortingskandidat Fremskrittspartiet.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevFylkesmannens avslag på at Erling Hoem fra Gjemnes skal få bygge seg et hus på gården, og dermed sikre at sønnen kan overta driften av familiegården er meningsløs paragrafrytteri.

Her har man altså en situasjon hvor man kan sikre videre drift av en familiegård, flere innbyggere som kan styrke en liten kommune, og en søknad som får kommunens velsignelse – og så skal fylkesmannen bruke jordvern som begrunnelse for avslag når alternativet kan bli at enda mer jord går ut av drift.

Jeg forstår godt om bonden synes dette er surrealistisk, og vil oppfordre familien om å ikke gi seg i saken.

Det framstår som rimelig ironisk at om bonden ønsker å bygge nytt fjøs så slipper han å søke siden driftsbygninger er unntatt søknadsplikt, mens når han ønsker å bygge hus for å sikre videre drift i fjøset han allerede har så skal han bli stoppet.

Så firkantet er det bare en fylkesmann som kan være, og jeg er helt overbevist om at mine partikollegaer i departementet vil bruke fornuft i denne saken. Når jeg leste om saken hadde jeg nesten vanskelig for å forstå at den kunne være sann, og vil på det sterkeste oppfordre familien til å stå på til saken kommer til topps.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags