Jeg ønsker ingen muslimske venner

Artikkelforfatter: John Glenn Robertsen

Artikkelforfatter: John Glenn Robertsen Foto:

Av
DEL

LeserbrevDrapsforsøket mot muslimer samlet til bønn endte heldigvis bra – tross alt. Udåden virket dårlig planlagt og utført, og takket være innsats fra en av de eldre i moskeen gikk ingen liv tapt.

Det tok ikke lang tid før politiske aktivister på norsk venstreside satte i gang på sosiale media. Gjennomgangstonen er at vi skal bli venner med de som går i moskeen. Vi må vise mer toleranse og forståelse. Mange bruker også aktivt emneknaggen #sammenmotmuslimhat.

Det er bare det at undertegnede og sikkert mange andre, ikke ønsker det vennskapet. Som folk flest omgås jeg hyggelige og hardarbeidende muslimer i hverdagen, være seg som kollega, kunde i nærbutikken eller hvor det måtte være. Men det er en markant forskjell på venner og bekjentskaper. Som lærer er jeg såpass belest innenfor religion og kultur at jeg kjenner til islams grunnsyn – og det kolliderer helt med min egen overbevisning om liv og lære.

Jeg er svært glad og stolt av vår vestlige livsstil, og den er jeg villig til å forsvare med fredelige midler. Men hvorfor vokser skepsisen og motstanden mot muslimer? Hvilke inntrykk har menig mann og kvinne ovenfor islamsk kultur og trosliv? Er frykten for islam berettiget?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags