Kommentarer til Eivind Hasle

Av
DEL

LeserbrevEivind Hasle har et innlegg i Tidens Krav i dagens papiravis (18.09.19) der han angriper regjeringen for dens integrerings- og innvandringspolitikk.

Regjeringen klarer seg godt uten min hjelp, men slike innlegg som Hasle's, bringer tankene hen på dette med snillhetens tanketomme ondskap. Det er så lett å kritisere når en selv slipper å vise til løsninger.

Ja Hasle, det er faktisk norsk kultur og væremåte dette med å spise svinekjøtt, drikke alkohol og at norske kvinner viser ansiktet sitt.
Siden Hasle mener dette er et problem for integrering at innvandrere får vite dette, så må jeg nesten lure på om han synes det er greit at kvinner må dekke ansiktet sitt?

Dette med alkohol og svinekjøtt er en helt frivillig greie og påtvinges ingen innvandrere.

Hasle kritiserer Norges holdning til de økonomiske migrantene som blir hjulpet av menneskesmuglere og diverse vestlige hjelpeorganisasjoner i sine reiser over Middelhavet.

Hasle mener norske myndigheter har et ansvar for de «mange hundre som drukner». Hvilket ansvar er det han sikter til? De som drukner i Middelhavet har tatt en kalkulert risiko, på linje med disse som kaster seg ut fra høye fjell for å fly.

Han mener videre at det er galt at regjeringen «skryter av at færres mogeleg av dei 70 millionene i verda som er på flukt, slepp inn i landet vårt og at vi returnerer flest i Europa til Afghanistan.» Her er det jo ikke noe særlig rom for tvil om hva Hasle mener. Han må antakelig mene at Norge må sende skip til Middelhavet og ta imot de økonomiske migrantene og da selvsagt ta disse raskest mulig til Norge.

Nå har jeg et spørsmål til Eivind Hasle, som jeg håper han kan svare på: Har Hasle noen tall på hvor mange immigranter, asylanter og flyktninger Norge bør ta inn i landet?

Hvor mange av disse verdens 70 millioner flyktninger bør Norge ta imot? 1 million? 2 millioner? Kanskje 5 millioner, så vi dobler folketallet i landet?

For Hasle hevder at det for norske myndigheter «er det sjølsagt lettast å hevde at det ikkje er husrom i Europas rikeste og tynnest befolka land».

Hasle kritiserer også norske myndigheters opptreden i forhold til barn av IS-terrorister. Han mener altså at Norge har et ansvar for mennesker som frivillig har forlatt Norge, brent sitt norske pass og sluttet seg til IS – en av verdens verste terrorgrupper. Hva med barna til jesidiene, som opplevde å se foreldre bli torturert og drept av disse IS-kvinnene og mennene deres?

Hasle mener også at det settes for høye krav til norskkunnskapene til innvandrere for at de skal få norsk statsborgerskap – han må synes det er greit at innvandrere ikke kan norsk språk etter 7 år i Norge ...?

Det at innvandrere kan leve hele sitt liv i det norske samfunnet, uten å lære seg norsk – viser at vi har parallellsamfunn i Norge.
For innvandrere har folk eller tolker på NAV, de har egne butikker, de har tannleger, leger og advokater som snakker deres eget språk. Hvorfor skal de da behøve å lære seg norsk språk?

Hasle skriver om «fordommer og frykt for det ukjente»? Kan han fortelle oss hva som anno 2019 er ukjent for oss hva gjelder folk, religioner og kulturer i verden?

Var det fordommer og frykt for det ukjente som gjorde at de fleste nordmenn tok avstand fra nazismen og kommunismen?
Eller var det dét nazismen og kommunismen sto for, som var årsaken?

Det ble mange spørsmål, men jeg håper at Eivind Hasle vil gi sitt bidrag til en avklaring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags