I dag forbindes russ med noe negativt!

Elever i videregående skole burde lært mer om hvordan man oppfører seg i samfunnet, mener lærer John Glenn Robertsen.

Elever i videregående skole burde lært mer om hvordan man oppfører seg i samfunnet, mener lærer John Glenn Robertsen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tidligere i vinter gikk det selvsagt galt når 300 russ skulle på fyllefest til Geilo. Russen var ikke dummere enn at de oppførte seg pent med politiet om bord på Bergensbanen – for så som vanlig lage mest mulig bråk, hærverk og kvalme en hel helg. Foruten flatfyll og narkotika-beslag ble det stjålet over en lav sko i flere butikker.

Det hjelper ikke at representanter for russen alltid i ettertid skylder på enkeltindivider. For mannen i gata er russen én homogen gruppe. Før var russen et fargerikt innslag på vårparten som folk flest hadde et greit forhold til. Dagens russ er stort sett temmelig uspiselige greier.

Vi er i mars måned, og russen har selvsagt holdt på siden i fjor høst, minst. Det er noe med tiden vi lever i – at forbilder blant mange russ er drittsekkene fra Love Island, Paradise Hotel og lignende søppel. Man forherliger utskeielser, svik og selvhevdelse til de store høyder.

Nå har ikke skolene noe med selve russetiden å gjøre. Men det er jo åpenbart at elevene på videregående lærer ingenting om hvordan oppføre seg i samfunnet. Samtidig er jo den offentlige skolen tuftet på en saus av sosialisme, snillisme og humanisme – hvor slett oppførsel får lite konsekvenser. Dagens lærere står igjen som tafatte dotter blottet for sanksjoner og myndighet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken