Senterpartiet ønsker Hustadvika som miljøforbilde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Av alle politiske saker utmerker klima og miljø seg som vår tids mest betydningsfulle. De siste årene har mange våknet opp og forstått at vi mennesker er i ferd med å skade naturen på uopprettelig vis, plast og andre miljøgifter på avveie må vi få kontroll på. Heldigvis går ungdommen nå foran, og sier ifra at de ikke lenger finner seg i slappe holdninger i forhold til det å kaste søppel i naturen.

Politikere og øvrige innbyggerne i vår kommune kan ikke forventes å alene redde verden i neste fireårs valgperiode, men vi må gjøre så godt vi kan.

Hva kan så Hustadvika kommune gjøre for miljøet? Vi mener at vi som kystkommune skal jobbe for nullutslipp i havet og fjordene våre. Dette gjelder bl.a. kloakk. Alle kommunale anlegg, private og bedrifters ønsker vi kartlagt for å gjøre nødvendige tiltak for å stanse alle miljøskadelige utslipp.

De av oss som vandrer mye rundt i naturen blir stadig forbauset over alle private søppelfyllinger som finnes i alle bygder med oljefat, plast, batterier, asbest og det som verre er. Her må det også en innsats til for å kartlegge hvor alle disse er, og vi mener at et «amnesti» mot tidligere synder må være veien å gå for å få innbyggerne med på den jobben. Det er viktigere å redde miljøet enn å straffe noen.

Når det gjelder plantelivet har vi mange fremmede arter som sprer seg raskt, disse vil vi kartlegge og utrydde. Dette gjelder spesielt fremmede gransorter som sprer seg vilt. Når plantefelt av disse er hogstmodent og tas ned, bør det sørges for at samtlige trær fjernes for å hindre spredning i framtiden.

Vi ønsker å innføre systematisk søppelrydding av hele kystlinjen vår av plast og annet som flyter på land. Dette vil også bidra svært positivt til et annet av Hustadvikas satsingsområder, turismen ved f.eks. Atlanterhavsveien.

For å klare å oppnå alle disse målene ønsker vi å samarbeide med frivillige lag og organisasjoner, privat næringsliv og offentlige institusjoner. Vi ser også for oss et samarbeid med NAV og Aspekt Hustadvika (Torabu og Svanpro).

I Hustadvika kommune er det mange byggeprosjekter som venter, bl.a. skolebygg. Til disse bør det satses på moderne høyteknologiske løsninger, som ikke bare vil være energieffektive, men som også vil inspirere barn og foresatte til å ønske miljøvennlige løsninger også hjemme og ellers i samfunnet.

Vi i Hustadvika Senterparti vil kjempe for at miljøsaken i kommunestyret alltid skal være på dagsorden, og håper også at alle andre politiske parti vil støtte opp om å gjøre vår nye kommune til en foregangskommune for å verne om vår uerstattelige natur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags