Nordmøre er viktig for nye Hustadvika kommune

Tom Grunde Malme (KrF), Varaordfører Hustadvika kommune 2020.

Tom Grunde Malme (KrF), Varaordfører Hustadvika kommune 2020. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHustadvika kommune er godt plassert mellom regionssentrene Kristiansund og Molde. Vi er en del av løsningen på samarbeidsutfordringene fra vårt utgangspunkt på midtmøre, en naturperle med kyst og fjell.

I løpet av 2020 er det stort potensiale i Hustadvika for å utvikle næringer og industri med attraktive nærings- og industriareal. Salmon Evolution som den kanskje største aktøren vil bli et nærings- og industrieventyr i nye Hustadvika. Men det er og andre aktører som vil etablere seg i kjølvatnet i løpet av 2020 – 2022. Hustadvika kommune må ha som mål å skulle trekke med seg både Nordmøre og Romsdalen inn i ny utvikling og vekst. Vi trenger det virkelig, for nå har avsporinger som regionsreformen ført til at vi har mistet nok folk, kunnskap og kapital ut av særlig vår del av Møre og Romsdal.

Vi har vært og må igjen bli best i Norge på å utvikle ny næring og industri. Vi har forutsetninger for å få til noe positivt som kan gi oss tilbake renommeet som en foregangsregion for utvikling. Skal vi ha noe å leve av og hindre at Møre og Romsdal forvitrer må vi stå sammen. Hustadvika kommune vil gjerne bidra med å være en brobygger for å skape nye arbeidsplasser og nye etableringer. Vi ber om at Nordmøre Regionråd og Romsdal Regionråd må se nytten av et formelt samarbeid. Jeg ser det som fellesoppdraget til ROR og ORKIDE å fremme vekst, tilflytting og utvikling i hele regionen.

Fremtidens miljø for utvikling av nye former for miljøvennlig transport, miljøvennlig industri og primærnæring som ikke driver på bekostning av livet i havet skal ligge i Kristiansund, Hustadvika og Molde. Alternativet er at hele denne utviklingen vil skje utenfor våre landegrenser. Konkurranse innbyrdes er nok sund, men om regionen skal overleve i et krevende fellesmarked må hver enkelt aktør ikke blendes av enkeltsaker. Kunnskapsregioner som Nordmøre og Romsdal må trekke lasset sammen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags