Høyre og Trøndersporet

Av
DEL

LeserbrevHele 53 ganger gjentas JA i Kristiansund Høyres program. Dette er enkle fakta som noen skal snu til noe negativt. Vår optimisme rokkes ikke av den grunn. Arve Mjelva finner det meget bekymringsverdig at Kristiansund Høyre er positive til Trøndelag. Han viser, selektivt til Kristiansund Høyres program. Han skriver: «Høyre går lengst og skriver bl.a.: «Kristiansund Høyre er positive til at Kristiansund kommune søker å bli en del av Trøndelag. Det er nesten ikke til å tro»

Litt lenger ned i sitt innlegg skriver han: «At Nordmøre splittes og svekkes som region ser heller ikke ut til å ha noen betydning»

Punktet Mjelva viser til er i sin helhet: «JA til oppheving av Regionsgrensen. Kristiansund Høyre er positive til at Kristiansund kommune søker å bli en del av Trøndelag. Vi ønsker hele Nordmøre med oss.» Høyre liker ikke byråkratiske grenser, og gikk også til valg sist på å oppheve fylkesgrensene. En tilnærming mot Trøndelag, forutsetter her at man får grense mot Trøndelag. At Kristiansund blir et Gibraltar, vil ikke Stortinget godta. Det tror jeg alle skjønner. Derimot er det beklagelig at Mjelva her unnlater å fortelle hele historien, for å fremme sitt syn.

Jeg anbefaler alle til å ta det med sunn skepsis og innholdet i en moderat stor saltkran, når man slik Mjelva hevder er, sitat: «helt i tråd med all verdens ekspertise.» At folk bor i Molde og jobber Kristiansund og omvendt er ikke noe merkelig, og dette lar seg ikke affisere av regionsgrensene. Da er det hyggelig at noe av det første Solberg regjeringen gjorde var å fjerne bommen på Gjemnes. For det er i dag mange i Akershus som pendler til Oslo fylke for å jobbe, ja faktisk fra flere fylker. Selv har jeg bodd i Oslo og jobbet på Lørenskog i Akershus, ikke noe jeg en gang tenkte på som noe hinder. Narvik og Harstad har i alle år delt flyplass men vært i forskjellige fylker. Man snakker tross alt regionsgrenser og ikke Berlin-murer. Om regionsgrensene begynner å bevege på seg, har vi ingen forutsetning for at Møre og Romsdal består slik Mjelva vil.

Mjelva mener at Campus og Kulturhus er strengt regions avhengig, før han avslutter «Heldigvis har vi et organ, Stortinget, som har ansvar for helheten i dette landet.» Konklusjonen slår altså hans første påstand i hjel.

Nå kan ikke jeg snakke for andre partier, men når Mjelva i avslutningene på sitt innlegg ikke begriper hva partiene holder på med kan jeg svare for meg selv og Kristiansund Høyre. Vi ser på mulighetene, vi ser på folkemeningen og vi ser framover. Der andre ser hindringer, ser vi muligheter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags