Vi vil jobbe for levende menigheter

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevHvorfor kommer folk til kirka? Hva er det som gjør at mennesker går til gudstjeneste? Hva søker vi der? Og hva finner vi der? Er det felleskap, forkynnelse, bekreftelse, tradisjon, kultur eller andre faktorer som er viktigst for de av oss som ofte eller sjelden går inn gjennom kirkedøra?

Ut fra mange ytringer om kirka i media kan det virke som det viktigste skal være aksept. Vi bør få aksept av kirka for det livet vi lever og de valgene vi tar. Det er dypt menneskelig å søke bekreftelse hos andre. Når andre bekrefter og aksepterer meg som den personen jeg er, føler jeg meg trygg og elsket.

Jesus elsker alle mennesker. Han bærer på en kjærlighet til oss som er så sterk at den vant over døden og gir håp om et evig liv. Dette er jo selve kjernen i kirkas budskap. Men innebærer Jesu kjærlighet til oss også en aksept av våre liv og våre valg? Godkjenner Jesus oss slik vi er?

Vi mener at svaret er både ja og nei. Ja, Jesus elsker meg slik jeg er. Samtidig sier Bibelen at Gud ikke tåler synd, mens han elsker synderen. Derfor døde Jesus for våre synder. Han elsker altså meg, men kan ikke elske synden i livet mitt. I Bibelen påpekes det en rekke områder der vi mennesker lett trår feil. Vi fristes til å velge på en måte som gjør at enten oss selv, våre medmennesker, skaperverket eller forholdet vårt til Gud blir skadelidende.

Hvor lett er det ikke for eksempel å sette vår lit til pengene og tingene våre i stedet for til Gud? Vi fristes til å samle oss egne rikdommer i stedet for å dele med de som trenger det mest. Det er så hardt å oppgi selv en liten del av vårt komfortable liv for å strekke ut en hånd til andre. Jesus, som selv knapt eide nåla i veggen, har mye å lære oss når det gjelder å prioritere rett.

En av signalsakene ved dette kirkevalget er om kirka skal vie homofile par. Vi mener, ut fra Bibelens ord, at Gud ikke kan velsigne homofile ekteskap. Dette er en sår og vanskelig sak for de det gjelder, men vi mener at kirka likevel ikke kan se bort fra Bibelens ord. Kirka er først og fremst kalt til å føre mennesker til Jesus, ikke til å følge samfunnsutviklingen. Men denne saken bør ikke handle om at mennesker som selv lever i heterofile ekteskap skal løfte pekefingeren mot mennesker med en annen legning. For vi er alle, uansett legning, formue, posisjon og status, under det samme åket, altså syndens åk. Derfor trenger vi alle Jesus. Vi trenger han i livene våre og vi trenger han for å bygge levende menigheter. Menigheter der alle stiller likt, som ufullkomne mennesker som trenger Jesus.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags