Høie – en slags helseminister

Av
DEL

MeningerFor de av dere som tenker at en helseminister er veldig opptatt av folks helse så bør nok dette synspunktet modereres noe. I alle fall med den ministeren vi har nå. Listen over merkelige synspunkt og prioriteringer er lang. Her bare noen få eksempler:

1. Høie synes å mene at et sykehus kun trenger turnusleger tilstede om natta. Kjersti Toppe (SP) har stilt spørsmål om dette i Stortinget. Ved Kristiansund sykehus planlegges dette, selv om ledelsen for få år siden selv mente en slik ordning var faglig uforsvarlig.

2. Høie går inn for å ta bort dekning av en del former for tannregulering for barn og ungdom – såkalt kosmetisk regulering som Høie kaller det. Om barna det gjelder synes dette er et godt argument er en annen sak. Høie uttaler faktisk at det sikkert er en lettelse for foreldrene også, for da slipper de å bruke mye penger på slike tiltak. Sånn snakker en mann som verken har kunnskap om barn eller ser de sosiale forskjellene barn vokser opp under. Det er ikke alle foreldre som trenger tilskuddsordninger for å fikse barnas tenner.

3. Det har kommet nye medisiner som faktisk gir hjelp til mennesker med alvorlig og funksjonshemmende migrene. Men den kan en ikke gi til dem det gjelder. De er for dyre i flg. Høie. Har han da regnet inn kostnadene ved alt fraværet fra arbeidslivet folk med migrene ofte har? Og de ødeleggende sosiale og psykiske effektene smertene har.

4. Men noe har Høie råd til. Menn som har sex med menn skal få gratis medisin som hindrer smitte av HIV ved seksuell aktivitet. Noe f.eks. et kondom også gjør. Også kondom kan homofile menn få gratis fra Helsedirektoratet. Hva er det som er så spesielt ved homofile menns seksualitet at de får gratis hjelpemidler andre må betale selv.

Når en ser samlet på punktene ovenfor kan det se ut til at Høie har lært mye av kamerat Napoleon i George Orwells Animal Farm: Alle dyr er like, men noen dyr er mer like enn andre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags