Om dårlig journalistikk, sinnarynker og kunstige smil

Av
DEL

LeserbrevSom gammel nordmøring, og også selv en gammel freelance i Tidens Krav, hører det med å lese TK når jeg besøker hjembygda. Men denne gangen ble jeg både sint og skuffet da jeg kunne lese et intervju med en hudpleier ved en skjønnhetsklinikk i Kristiansund sist fredag.
Hele artikkelen, eller intervjuet med den kosmetiske hudpleieren, var fylt med en blanding av morsomheter og ramme alvor rundt det at denne klinikken faktisk lever av å tjene gode penger på andres misnøye med utseendet sitt. At daglig leder Carina Mjønes mener hun kan få fram smilet til folk ved å fjerne sinnarynker og andre tegn til normale levde liv, blir i seg selv litt komisk, eller kanskje tragikomisk. At journalisten også tydeligvis synes det er morsomt og underholdende å la denne klinikken få masse reklame og markedsføring, helt uten et kritisk spørsmål, er like tankevekkende.

Jeg jobber som lege og er veldig engasjert innen denne tematikken, som har med det kraftig økende fokuset på et «perfekt» ytre, og det faktum at stadig flere, særlig kvinner, tyr til mange kunstige hjelpemidler for å holde seg «unge» så lenge som mulig.

I og for seg er dette et valg voksne mennesker tar selv. MEN; man skal ikke glemme at vi som er voksne er svært viktige rollemodeller for våre barn og unge, som vi vet sliter mye med både nedsatt selvbilde, kroppspress og stress på mange fronter. Når man da har en voksengenerasjon som har en holdning til at det meste både kan og skal fikses, så gir dette svært uheldige signaler til dem som vokser opp. Hva er egentlig viktig? Hvor går grensene? Er jeg bra nok?

Men det som også er svært betenkelig i denne sammenhengen, er det faktum at dersom man benytter legemidler som Botox til å fjerne rynker, så er det strenge regler i forhold til hvem som kan utføre slike behandlinger.
Jeg håper at denne artikkelen i Tidens Krav i forrige uke ikke er representativ, verken i forhold hva dere skriver om til vanlig, eller hva som er viktig å bruke pengene på i Kristiansund.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags