Vi får store mengder med positiv energi av å gjøre andre glade

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI disse dager snakkes det mye om helsegevinst i forbindelse med et sunt kosthold, daglig trim o.a. Dette er stort sett riktig for vanlige aktive mennesker. For svært mange av oss som sliter i hverdagen med fysiske og psykiske lidelser er det ikke så enkelt. De fleste av oss har en formening om at det fysiske og det psykiske går hånd i hånd, og at mental god helse derfor vil gi en større helsegevinst enn kosthold og trim.

Vi er alle kjent med at mange mennesker lever et langt liv med alvorlige livstruende sykdommer. Noen begrunner dette med genetisk arv og et fornuftig levesett. For meg er det enklere å snakke om mental helse.

Opp gjennom årene har jeg blitt kjent med en rekke mennesker som har vært døden nær flere ganger. De lever. Andre med alvorlige sykdommer og lidelser har gått fra oss i ung alder. Har dette noe med sammenhengen mellom det fysiske og det psykiske å gjøre? Med stor grad av sannsynlighet. Vi er alle kjent med at angst og depresjoner gir negativ energi til det fysiske. Vi er også kjent med at positive tanker og følelser gir positiv energi. Mange av dem som sliter med alvorlige helseplager fungerer godt likevel. Dette er ofte kreative mennesker som elsker sin hobby.

De positive tankene og følelsene i forbindelse med det å skape noe som kan være til glede og berikelse for andre gir positiv energi til kropp og sjel. Mange av dem som virkelig sliter i hverdagen har dessverre en tendens til å isolere seg med bare negative tanker og håpløshet. Disse lever ikke lenge med alvorlige sykdommer. For mye negativ energi kan svekke immunforsvaret slik at andre alvorlige lidelser lett kan pådras.

Vi får store mengder med positiv energi av å gjøre andre glade. For folk som lever i mørket er det ikke lett å gjøre andre glade. Deres tanker handler stort sett bare om seg selv. Disse må først og fremst inn i lyset. Kan vi som medmennesker bidra med noe som kan gi dem positiv energi som gjør dem glade? Så glade at de får lyst til å gjøre andre glade. Hjelpeapparatet rundt disse har en stor oppgave med å gi dem inspirasjon, håp og glede.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags