Nei til rasering av helsetilbudet!

Av
DEL

MeningerHelse Møre og Romsdal (HMR) har lagt ned poliklinikktilbudet for revmatikere i Kristiansund. Dette fører til et helt uakseptabelt tilbud til alle på Nordmøre. Det er meningsløst å pålegge alle som trenger det dagsreiser til Ålesund for korte konsultasjoner. Dette kommer oppå det uakseptable i at pasienter som tidligere kunne få gjennomført røntgenundersøkelser lokalt, nå må til Ålesund. I tillegg er det planer om å slå sammen fødeavdelingene i Kristiansund og Molde.

Kristiansund senterparti aksepterer ikke denne utviklinga, og styret vil på det sterkeste protestere mot den dårlig skjulte raseringa av helsetilbudet på Nordmøre.

Innbyggerne på Nordmøre finner seg ikke i å bli kasteballer i uoversiktlig spill forårsaket av et økonomisk uføre for helseforetaket.

Senterpartiet har vært og kommer til å være en varm forsvarer av lokalsykehusene. I tillegg mener vi at foretaksmodellen må skrotes ved første og beste anledning for å få tilbake politisk kontroll over helsetilbudet.

Dersom HMR gjør alvor av å slå sammen fødeavdelingene i Molde og Kristiansund, vil det eneste naturlige være å legge denne avdelinga til Kristiansund sykehus. Foretaket selv argumenterer med at sykehuset i Molde er i så dårlig forfatning at det nærmest er helsefarlig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags