Foretaksmodellen har ingen framtid

Av
DEL

LeserbrevAll honnør til Orkidé-leder Kjell Neergaard og de andre nordmørsordførerne for deres fasthet. De har stått opp og vist muskler i spørsmålene om framtida for fødetilbudet i Kristiansund og rehabiliteringstilbudet i Aure.

Den 27. Mars var mange vitne til en selsom styrebehandling i Helse Møre og Romsdal. Det er god grunn til å reagere på den slette møteledelsen og den enestående arrogante behandlingen av saken. Sjelden har jeg hatt en slik følelse av å være med på presentasjoner og fortellinger som er tilpasset et ønsket utfall av en sak.

Til tross for konstruktive innspill og advarsler fra politikere av alle farger, med krav om å avvise Espen Remmes forslag om å legge ned fødetilbudet i Kristiansund, valgte styret å sette samarbeidet mellom helseforetaket og nordmørskommunene på spill. Ja, heller ikke rådet eller kravet fra et samlet fylkesutvalg om å slå ring om fødetilbudet på Nordmøre gjorde inntrykk på styret.

Styret er selvsagt i sin fulle rett til å gjøre sine isolerte vurderinger og beslutninger, men styrets manglende vilje og evne til å være lydhør vil sannsynligvis få konsekvenser som de ikke overskuer. Ingen kan si at det manglet varsler.

Venstre ønsket ikke foretaksmodellen da den ble innført. Det vi var vitne til i helseforetakets styrebehandling bør være den beste søknad om å få foretaksmodellen skrotet. Men det er langsiktig. Først må helseministeren rydde opp i det rotet som nå er skapt av Helse Møre og Romsdal. Det har jeg bedt Venstres helsepolitiker på Stortinget, Carl-Erik Grimstad, bidra til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags