En liten oppdatering

Av
DEL

LeserbrevNå er endelig vår måneden her, en måned med fuglekvitter, spirende blomster og sakte, men sikkert kan vi se enden av vinteren og ønske varme, sol og sommer velkommen. Men denne gleden har en litt ekkel bismak.

Som vi alle vet så har jo Helse Møre og Romsdal enorme pengeproblemer. Altså innen tre år må foretaket spare inn rundt en halv milliard kroner for å kunne bygge nytt sykehus eller «luftslottet» på Hjelset i Molde. Et «stort» felles sykehus for Nordmøre og Romsdal, med en gedigen prislapp på hele 4,1 milliarder, som garantert kommer til å øke.

Her må det spares, noe alle forstår. 200 årsverk må kuttes. Noe vi ikke må si høyt, det er jo snakk om pasient bemanning og arbeidsplassene til folk.

Det er her vi på renhold kommer inn. Vi venter fortsatt på svar angående arbeidsplassen vår. UTSATT til den 27 mars, nytt styremøte. Det tar på å måtte vente slik ...

Vi skal gjennom en ROS- analyse. Setter min lit til at alle involverte møter opp og får fram sin mening i denne risiko- og sårbarhetsanalysen.

Det er utvilsomt vi ansatte som vil være de store taperne. Vi må bære tapet av arbeid, lønns og ikke minst arbeidsvilkår.

Vi har hatt en god og trygg arbeidsplass og derved blitt en stabil gjeng. De fleste har i flere år, noen i 20–30 år lagt sjela si i jobben sin. Dette skyldes nok et «eierskap» til arbeidsplassen, en egenskap som lett kan forsvinne i det private markedet. Vi kan nok risikere å få en «avstand» mellom sykehusets egne ansatte og de eksterne ansatte. Sykehuset er sterkest når vi er et team. Vi, dagens renholdere tilhører dette teamet.

Hvis man da skulle tjene på dette, er det da riktig at vi som, for å si det rett ut, «lavtlønte»ansatte med lang og tro tjeneste, skal betale for dette « luftslottet» med dårligere arbeidsvilkår, og lavere pensjonsutbetalinger i framtiden med risiko for utstøting fra arbeidslivet? For å si det mildt, lavtlønte sin pensjon ender som høyt -lønntes profitt.

Huff her kom litt av frustrasjonen jeg sitter inne med, nok en gang. Vi har fortsatt grønne tall, spart inn flere stillinger og jobber godt alle sammen. Vi er fleksible, flinke til å ta hensyn til ulike avdelingers behov, samt å gjennomføre ekstra renhold ved behov. Ved en konkurranseutsetting kan mange av disse oppgavene bli flyttet over på andre personal grupper som allerede har nok eller knapt med tid fra før.

Renholdet har også en annen viktig verdi i form av vedlikehold av bygningens overflater og inneklima. Dette vil nok lide når/hvis renholdet svekkes.

Det har i offentlig sektor vært en stor opprustning av renholds yrket. Vi har fått bedre status og fagbrev. Nesten alle av oss har fagbrev. Vi kan mye om forebyggende helse, miljø og sikkerhet og vi utfører renholdet etter godkjente standarder. Vi ivaretar smitte hygiene og smitteverns arbeid.

I den private renholdsbransjen finnes dessverre de største utfordringene med arbeids-kriminalitet, faglig og sosial dumping.

Det heter at offentlige midler skal forvaltes på en forsvarlig måte. Hvordan vil helseforetaket sikre oss at dette blir faglig utført, uten større kostnader og med bedre rutiner for oppfølging og kvalitets kontroll enn ved dagens renhold.

Vi har ingenting å komme med, kan ikke gjøre noe, bare vente. Kron-argumentet for konkurranse utsetting er at det fører til like bra kvalitet og at det er billigere. Hvorfor er det da bare Volda og Ålesund som har privatisert renhold. Dette er et helt urealistisk argument.

Nei hvorfor ikke kalle en spade for en spade. Økonomien i dette er «bullshit». Her er det årsverk som skal bort og vi er dessverre en gruppe det er lett å plukke av. Man kan jo enkelt tenke, når vi drar, så kommer det jo nye inn. Helt riktig. Et privat firma kommer inn med flinke renholdere. De gjør det de får betalt for, og bare det ...

Setter min lit til Ros- analysen og resten av håpet, til høyere makter. Mange avdelinger og mange arbeidsplasser har lidd og lider under helseforetakene. Håper fortsatt at sykehusene våre blir rustet opp og at stedlig ledelse kommer på plass. Uttrykket «vi gir oss aldri» henger i en tynn tråd om dagene.

Takk for at du tok deg tid til å lese om min avdelings frustrasjon nok en gang ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags