Sykehuset vårt og mobbing satt i system

Av
DEL

LeserbrevDa er vi i gang igjen!!! Kjære alle sammen: Dette kan da ikke komme som noen bombe på noen av oss som bor her på «nordre luten». Intet nytt at vi ikke er regnet som mennesker med de samme helsebehov som de på «søre luten» eller de på «midten». SPØRSMÅLET ER: HVA GJØR VI MED DET?

Denne HR. Kvernmo er jo bare hyret inn fordi han skal ta støyten for toppene i helse midt, helsedirektoratet og regjeringen (les: HR. Slørdal og HR. Høie og FRU. Solberg), som gjør som strutsen og stikker hodet i sanden og tror vi er så dumme at vi ikke ser dem. Dette er helt og holdent deres ansvar og ingen andres. Ingen vits å klage på HR. Kvernmo, han er ikke verd å bruke energi på. Still de til ansvar som har hyret ham og gitt ham all makt.

Jeg er full av beundring og respekt for Bunadsgeriljaen og støtter alt som gjøres og blir sagt fra den kanten. Likedan stor respekt for ansatte på sykehuset som er under et umenneskelig press hver dag, ikke bare med underbemanning og arbeidspress, men et råttent press fra sine sjefer og kollegaer i resten av fylket, som ikke tør å være solidarisk og ærlig nok til å si at nå får det være nok. Det er så mye snakk om mobbing i vårt samfunn, og med rette, men dette er mobbing i verste forstand av en hel region år ut og år inn. Skal det aldri ta slutt? HVER GANG NOE URETTFERDIG, UANSVARLIG OG FARE FOR PASIENTSIKKERHETEN SKJER HOS DERE, FÅR DERE STØTTE I DERES PROTESTER. HVOR ER DERE NÅR VI HAR BEHOV FOR STØTTE?

Jeg har tenkt en del på et innlegg i TK for noen dager siden, hvor vår ordfører var fortvilet over det som skjer og følte seg maktesløs. Til deg Neergaard vil jeg bare si: Du har så mye makt at du vet det ikke, det har nylig vært lokalvalg og mye p.g.a. din opptreden i denne saken så fikk du fornyet tillit, og jeg vil takke deg for din innsats som det står respekt av. Var faktisk litt redd for helsa di ei stund.

Makten din ligger i dine velgere og resten av befolkningen her på Nordmøre. Lytt til den makta når den så klart gir uttrykk for at nok er nok. Sett deg ned sammen med dine likemenn og kvinner på Smøla, Aure, Tingvoll, Surnadal, Gjemnes, Sunndal og Averøy og bli enig om en strategi for Nordmøre framover. Skal vi kanskje ha en FOLKEAVSTEMNING i våre kommuner om å skifte region? Hvis den blir i favør av skifte i noen eller alle kommuner så gå sammen og sett i gang prosessen fortest mulig. Dette spillet vi er utsatt for gang på gang i M og R fylke (snart region hvis vi ikke får ut fingeren) er så fornedrende og beregnende at nok er nok. Hvis folkeavstemningen viser at flertallet vil bli, så sett deg sammen med de samme menneskene og bli enig om ferden videre.

En ting er helt sikker – dette kommer ikke til å bli bedre framover verken med hensyn til nedleggelse av helsetilbud, statlige arbeidsplasser og ignorering av ting som er en selvfølge i resten av fylket.

Kravet fra Sunnmøre om å skifte region er i aller høyeste grad på dagsorden der nede. Har inntrykk av at folket og en del politikere er «fed up» av at «midten» skal regjere og bestemme der også, men du piller ikke en sunnmøring på nesa for ofte uten at det reageres. Look to Sunnmøre og gjør likedan. Jeg vet at vi ikke får noen støtte fra din øverste sjef i Oslo, som er taus og kanskje litt flau over hva vi er utsatt for. Jeg har hatt en liten korrespondanse med hans statssekretær og fikk et skremmende innblikk i hvordan de ser på oss der nede. TK har kopi av hele korrespondansen. Hvis Arbeiderpartiet skal greie å reise seg etter valgnederlaget så må de først og fremst forstå at de er til for oss vanlige folk, og ikke for å være et støtteparti for Høyre.

Dette var et sidesprang, men ligger meg på hjertet å få formidlet til deg og dine partifeller som ikke skjønner hvorfor velgerne flykter fra dere. Så kjære ordfører, du er ikke maktesløs og alene, sammen er vi sterke ser du. Takk for at du er den du er. Vi går videre og kjemper for vår rett i beste tidligere arbeiderpartiånd. Det kan du hilse din partsleder med, og kanskje han kan løfte blikket og stå sammen med oss. Å bli trønder ser jeg på som en heder og om vi blir en utkant i Trøndelag så vet jeg at vi vil bli behandlet med den samme respekt som resten av regionen. Jeg vet også at de vil være veldig godt fornøyd med å få tilført alt vi produserer og bringer til fellesskapet. Noe vi aldri har fått kred for her i M og R. Hvorfor jeg vet dette? Jo vi er like i sjel og lynne, og som kjent like barn leker best. Alle som har noe på hjertet om vår vei videre bør komme med sine tanker og ideer, det er de neste generasjonene som får svi hvis vi ikke gjør noe nå. Akkurat som i Klimasaken så har vi heldigvis vår egen Greta Tunberg i Bunadsgeriljaen med Solvik i spissen og TAKK FOR DET.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags