Jeg har lenge ønsket meg en slik gjennomgang, det er skremmende lesing

Det store underskuddet i helseforetaket er en katastrofe i seg selv, og de tiltakene som settes inn vitner om dårlig ledelse, skriver Randi J.

Det store underskuddet i helseforetaket er en katastrofe i seg selv, og de tiltakene som settes inn vitner om dårlig ledelse, skriver Randi J.

Av
DEL

LeserbrevJeg vil gi ros til Arild Myhre og Tore Dyrnes for en flott artikkel med oversikt over saksgangen innenfor Helse Møre og Romsdal sine styrevedtak. Jeg har lenge ønsket meg en slik gjennomgang, det er skremmende lesing.

Det som skremmer mest er at personer som sitter i viktige styrer, bevist legger fram usannheter for å få gjennom sine ønsker. De sjonglerer med tall, statistikker og andre påståtte usannheter, slik at det til sammen gir et helt galt bilde av situasjonen ved sykehusene.

Styremedlemmene blir feilinformert, men en skulle tro at hvert styremedlem hadde plikt til å sette seg inn i saksdokumentene, og stille sine spørsmål om situasjonen før møtene? Inntrykket mitt er at styremøtet bar preg av skremmende lite kunnskap om en svært viktig sak som får store konsekvenser for vår helsetilbudet til titusenvis av mennesker.

Det store underskuddet i helseforetaket er en katastrofe i seg selv, og de tiltakene som settes inn vitner om dårlig ledelse. Hvilken privat bedrift kunne overlevd med en ledelse som kontinuerlig motarbeider en stor del av sine ansatte, og som konstant snakker ned kvaliteten på det som leveres? Og hvilken privat bedrift ville kuttet i selve hovedproduktet sitt når de går med tap? Nei gode ledere ville satset på å motivere folkene sine, ta de med på råd om hvordan utfordringene kan løses, og kutte kostnader i administrasjon og byråkrati. Innenfor helse må menneskene være i fokus. Ved å legge ned føden i Kristiansund vil mange fødende ikke komme tidsnok til sykehuset, og det kan få alvorlige konsekvenser for flere mødre og nyfødte små barn i framtiden. Det er dessverre en sikker spådom.

Syke, nyopererte og skadde mennesker vil ikke få nødvendig rehabilitering hvis Aure Rehabiliteringssenter legges ned og tilbudet ellers reduseres.

Alle vet at den økonomiske situasjonen er vanskelig, men for å dekke dette underskuddet er det verken moralsk eller juridisk forsvarlig å legge ned funksjoner som gjør at livet og helsen til mødre og nyfødte barn på Nordmøre settes i unødvendig fare!

Når en ser den vanskelige økonomiske situasjonen, bør nytt sykehus som det ikke er penger til være det første som kuttes ut.

Riksmediene viser i disse dager stor oppmerksomhet til stortingsrepresentanter som skriver urettmessige reiseregninger på 60 000,- kroner. Det er selvfølgelig helt uakseptabelt. Personen ble permittert og det er snakk om en anmeldelse. Helseministeren og ledere innenfor Helse Møre og Romsdal legger bevisst fram usannheter for å få igjennom sine innstillinger!

I Stortinget gjelder det penger og ærlighet. I helsesektoren gjelder det menneskeliv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags