Det er synd på Bent og Erna

Foto:

Av
DEL

MeningerIngen, bortsett fra de mest trofaste partitilhengerne, vil høre på når Bent og Erna stadig vekk gjentar at landet aldri har hatt flere jordmødre og at antall fødsler utenfor sykehus er stabilt.

Jeg vil derfor foreslå følgende avbøtende tiltak (dvs tiltak som skal bedre situasjonen og øke tryggheten hos fødende på (lang)-tur fra Aure og Smøla til Molde eller Ålesund:

Regjeringen bør trykke opp informative små plakater som i korte trekk beskriver den gledelige situasjonen i landet med mange jordmødre og få transportfødsler. Det bør også tas med at kvaliteten på tilbudet der du kommer er bedret. (Det gjelder selvsagt for de som rekker fram før fødselen.)

Plakatene trykkes i rosa eller blått og henges godt synlig i ambulansene, legeskyssbåten, fergene og de fleste drosjene i distriktet. Jordmor sørger for å henge opp plakaten i de tilfellene det er jordmor med på langturen. Når jordmor ikke er med, altså de fleste langturene, må fører av kjøretøyet/farkosten henge opp plakaten. (I de tilfellene hvor fødende ikke selv klarer å lese, bør noen, jordmor/fører, lese opp for den fødende mens de venter på ferga.)

På sikt kan teksten leses inn som en lydbok som spilles av under turen. Kanskje et samarbeid mellom helseministeren og jordmorforbundet?

Det vil også være en trøst å vite at en «liten» økning på kanskje 5 - 10 transportfødsler i året for vårt distrikt ikke vil få synlig utslag på landsstatistikken. Hurra!

Nordmøre, som er den tynnest befolkede regionen, har allerede i dag de fleste transportfødslene i fylket. 56% og det skal nok bli flere. Denne tetposisjonen er det ingen som greier å ta fra oss!

Med vennlig hilsen,

Sture A. Karlsen. Tidligere høyretilhenger. Aldri mer høyrevelger. Fortsatt tilhenger av de grunnleggende høyreverdiene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags