Senterpartiet er en del av problemet, ikkje løysinga!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSenterpartiet rir på høge meiningsmålingane for tida og kritiserer alt og alle og har de beste løysingane for det meste. Ikkje eit ord om eige ansvar for tingenes tilstand eller bakgrunn for elendigheita. Eksempla er mange og eit er den økonomiske tilstanden i Helse Møre og Romsdal, der kritikken heller burde rettes mot egne rekker da fordelingsnøkkelen som fremdeles brukes ble innført under Senterpartiets styreleder Almli. Kritiske røyster fra oss som representerte Møre og Romsdal som styremedlemmer i Helse Midt ble møtt med at ordningen skulle evalueres etter en hadde nått å få erfaring med fordelinga. Dette er ennå ikkje gjort, trass mange års erfaring og sterke krefter motsetter seg endring i et system som forfordeler sykehusene utenfor vårt fylke og gir våre sykehus store utfordringer i den daglige driften økonomisk.

Men dette høyrer vi lite til fra Senterpartiet, slik vi også opplever når det gjelder rovdyrforliket som vart vedtatt i Stortinget. Dette forliket vart vedtatt under de rødgrønnes regjeringstid i 2011, og Senterpartiet var i nøkkelposisjon for å få eit forlik i tråd med nivået dei argumenterer for i dag. Men trass mange oppfordringer for ei slik løysning, som dei ville fått om dei ville votere for dette, så valgte dei å underlegge seg Sosialistisk Venstreparti og Aps vilje. Forliket som dei i dag kritiserer på inn og utpust er altså det forliket dei sjølv var med å få på plass.

Dette er to av fleire eksempel der Senterpartiet har vore med å vedtatt ordningar dei nå høglytt kritiserer og gir andre skylda for, og Frank Sve har helt rett når han etterlyser et minimum av politisk redeligheit fra Sp. Men om Sp ikke ønsker å stå opp for det dei har gjort så skal dei i alle fall bli mint på det av oss som husker kven som etablerte ordningene dei i dag ikkje vil vedstå seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags