Kjære Astrid

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Svar på åpent brev: «Ledelsen i Helse Møre og Romsdal må gå».

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære Astrid,

Takk for at du deler tankene dine om situasjonen i Helse Møre og Romsdal. La meg starte med å si at jeg deler frustrasjonen din. Jeg mener ledelsen i Helse Møre og Romsdal har forsømt ansvaret sitt de siste årene, og bør byttes ut. Jeg har heller ikke tillit til styret etter vedtakene som ble fattet på styremøtet sist.

Jeg har vært involvert i denne saken i lang tid. Jeg er opprørt over at ledelsen og styret overser innspill, engasjementet og bekymringene. Innbyggerne må sikres et godt helsetilbud og vi må unngå at det gjennomføres kortsiktige økonomiske besparelser som sparer lite penger men gjør mye skade på tilbudet til pasientene.

Forslag om å legge ned døgntilbudet ved DPS Sjøholt, rehabiliteringsinstitusjonene Mork og Aure vil gi små innsparinger – samtidig som det vil frata en pasientgruppe et svært viktig og godt tilbud.

Forslaget om å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund har nok en gang gjort at sykehusstriden i fylket har blusset opp for fullt.

I verste fall kan det bety Møre og Romsdal som fylke sprekker og at det økonomiske grunnlaget for et nytt sykehus i Molde smuldrer bort. Derfor er Helseforetakets håndtering av denne saken katastrofalt for hele fylket.

Etter å ha satt meg inn i denne saken er jeg overbevist om at det må gjøres organisatoriske og strukturelle endringer ved driften for å få til besparelser som ikke raserer tilbudet.

Men jeg og FrP har ingen tillit til at de som sitter der i dag vil greie det. Nå er det på tide at Helse-Midt griper inn, skifter ut ledelsen og styret, og får på plass personer som kan rydde opp. Helseforetaket har brukt altfor mye penger i altfor mange år.

Jeg har delt mine bekymringer og tanker med helseminister Bent Høie. Foretaksmodellen, som FrP ønsker å skrote gjennom å fjerne de regionale helseforetakene, gjør at ballen nå ligger hos Helse- Midt.

FrP er imot helseforetakene. Fikk vi bestemme alene ville vi endret organiseringen av sykehustjenestene ved å avskaffe de regionale helseforetakene, og fordelene oppgavene mellom en nasjonal styringsenhet og de enkelte helseforetakene. Vi mener det skal være et helhetlig helsetilbud i hele landet basert på faglige kriterier.

Jeg vil på nytt takke deg, Astrid, for å dele dette brevet. Vår felles trygghet bør komme først, og vi skal fortsette å kjempe for at Helse Midt nå tar grep og gjør om Helse Møre og Romsdals vedtak.

Stå på!

Med vennlig hilsen, Sylvi Listhaug

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags