Hilsen ved vaktskifte

Av
DEL

LeserbrevEtter tre valgperioder som politisk styrmann er kursen nå lagt mot kai for mannskapsskifte. En liten hilsen er på sin plass som takk for hyra og tilliten, selv om det sittende kommunestyre og ordfører har ansvaret helt til kommende årsskifte.

Etter tolv år er det noen erfaringer jeg er ekstra takknemlig for å ha vært med på: Å få være en del av et politikerkorps som sammen med en administrasjon med god husholdering har sørget for at vi har god orden på økonomien. Samme gjelder ansatte, som enkeltvis er nøkkelpersoner på hver sin post, tar tak og ansvar utover det man normalt forventer. Å motta ros på vegne av kommunens pleie–og omsorgstjeneste fra pårørende, bla til gjestebeboere fra andre kommuner, og vite at de ansatte i tjenesten selv ivret og sørget for å bli autorisert som livsgledesykehjem, bekrefter dette.

Frivilligsentralen har sammen med de frivillige blomstret og vist hvilken uvurderlig kraft det ligger i uegennyttig engasjement for samfunnet man bor i. Her ligger også mye av årsaken til at kommunen med hjertevarme har håndtert 3 asylmottak og bosetting av flyktninger for første gang. Mange takk for mange varme smil fra de som har kommet til oss, og til de som utrettelig stiller opp! Lokalt kulturliv har lyst opp i hverdag og fest med konserter, arrangementer osv. i samspill med ressurspersoner i og utenfor den kommunale organisasjonen. Dette var helt uvurderlig når Halsa var vertskap for Hm Kongen og Dronningen under Nordmørs - besøk i 2014. Dette gjorde meg kjempestolt over alt kommunen har å vise fram.

Som ordfører er det en fryd å erfare at ungdommene våre viser vei, og også tar en viktig politisk rolle i påvirkning av saker, planer og prosesser, selv om kommunen har enda mer å gå på i å tilrettelegge for dette. Og selv om det var høy politisk temperatur underveis er det nå veldig tilfredsstillende at vi har fått en samlet grunnskole i et nytt framtidsretta praktbygg, og med faglige gevinster som mange framsynte også argumenterte med når debatten gikk som høyest.

Høsten 2018 var det blautkake og jubel over endelig å lykkes etter årevis med planlegging og påvirkningsarbeid, ikke minst av Gulstripeaksjonen, slik at startskuddet nå er gitt for E39 Betna-Stormyra. Dette var en milepæl for den regionale samferdselen og trafikksikkerheten. Jeg glemmer heller ikke tidsskille ved åpninga av Renndalen – Staurset i 2010.

Næringslivet i kommunen har bla gjennom tilskudd fra Næringsfondet og en aktiv Næringsforening i enkelte år ført oss høyt på etablererstatistikken og i Nærings- NM. Etableringsvilje er et særtrekk i arbeidsmarkedet vårt. Bønder tør å satse i ei krevende næring, og et havbruk som med sin lokale leverandørindustri utgjør en betydelig del av det lokale og regionale næringslivet og gir store ringvirkninger. Offensive ildsjeler i reiselivet og bedriftledere som tar lokalt samfunnsansvar fortjener i høyeste grad heiarop! Gledelig kan vi også konstatere at vi har funnet plass til et stort moderniseringsgrep på sykehjemmet vårt, og at spaden blir stukket i jorda for en flott interkommunal svømmehall ved skolen i løpet av høsten. Og mye mer, som innbyggere, næringsliv, ansatte og politikere i lag har fått til og kan glede seg over, og som er en påminnelse om at det er gjennom ufortrøden felles innsats vi kan lykkes. Det er viktig å heie på den arbeidsomme optimisten.

Framover vil vår nye kommune Heim med ca. 6000 innbyggere trenge all den utviklingskraft den kan få. Samfunnsutviklinga gir endringer vi ofte skulle vært foruten, men også nye muligheter. Selvsagt vil nasjonale rammer og distriktspolitikk avgjøre mye, men det handler også om vår egen dyktighet og evne til å drive samfunnsutvikling. Skal vi lykkes i møte med sterke sentraliseringskrefter kan vi derfor ikke bruke massevis av energi på formålsløs indre strid.

Stem derfor på listekandidater ved høstens valg som ønsker å ta offensive initiativ, søker etter nye vekstimpulser og muligheter i nye nettverk. Politikere som ønsker tillitsbasert samarbeid, også med administrasjonen, og til beste for tjenestene i hele Heim. Politikere som vil gjøre seg kjent med og arbeide for hele nykommunen. Jeg er overbevist om at det er i fellesskap vi lykkes, og ikke gjennom strid og kamp for særinteresser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags