Troverdighet står på spill

Per Gimnes i organisasjonen Gjemnes=Nordmøre.

Per Gimnes i organisasjonen Gjemnes=Nordmøre. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevEnstemmig Ungdomsråd vil at Gjemnes kommune skal bestå, selv om indre blir grensejustert til Molde. Om det ikke går vil de forhandle med flere av nabokommunene, ikke bare gå i blinde til Molde.

Jon Hals, som stadig har tatt til orde for at ungdommene må få bestemme, har nærmest forsøkt å fremstå som ungdommenes eneste forsvarer. Om dette hadde vært reelt, kunne det kanskje ventes at han omgående ville trø til med sine støtteerklæringer til ungdomsrådet. Når så ikke har skjedd er det nærliggende å tenke at årsaken er at de ikke støtter hans syn om å legge «hele Gjemnes» under Molde.  Kanskje var kravet om å støtte ungdommene bare enda en del i kjempebløffen som skulle bringe Gjemnes til Molde.

Troverdighet står på spill, så støtteerklæringer til ungdommene fra Jon Hals bør snarest publiseres, gjerne sammen med krav om at politikere fra indre som er valgt til å ivareta hele kommunens tarv, fortsetter med det ut valgperioden, og heller forsøker seg på å bli valgt neste år, på et ønske om å legge kommunen ned ved å sammenslå den med Molde.

Gjemnes = Nordmøre har fra starten i 2016 arbeidet for samme syn som ungdommene nå tilkjennegir, nemlig at om kommunen må slåes sammen med andre, må vi ha flere alternativer. Vi har støttet kommunestyrets beslutning om å stå alene.

Vi har aldri forsøkt å bestemme hvem kommunen skal sammenslåes med, men arbeidet for at flere muligheter å velge mellom skulle muliggjøres. Vi har riktignok nevnt Tingvoll som et alternativ ved å beskrive noen av de mange likhetene mellom Tingvoll og Gjemnes. Denne konstellasjonen kalte Jon Hals for en blindtarm, under folkemøtet i Flemma.  Vi har også ytret ønske om forhandlinger med k4 alternativet.

For å holde oss til den menneskelige fysiologi som» blindtarmen» åpnet for, kan man da sammenligne nye Molde kommune med tynntarmen, med sin lengde og sine svinger og kroker mellom høyeste punkt i indre Nesset, til det laveste punkt på utsida av Midsund.  Blindtarmen har en liten rolle i organismens fordøyelsessystem, mens i tynntarmen fortæres det meste som skal til for å vokse og fungere. Når organismen ikke tilføres tilstrekkelig næring tærer den på egne fettreserver, (les innbyggere, naturressurser og næringsliv).

Ingen kjerneområder/bysentra finner seg i å bli slanket, da bruker de sitt flertall til å trekke ressurser inn fra ytterkanter og mindre viktige områder. Det har andre kommuner som tidligere er underlagt Molde fått erfare, og de som nå blir med inn i tynntarmen kan få samme lærdom.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags