Nå kan du bruke strømmetjenestene dine i utlandet

Flere av aktørene, som eksempelvis Netflix, har tilpasset seg allerede slik at man i dag kan bruke de i utlandet, skriver Silje Hjemdal.

Flere av aktørene, som eksempelvis Netflix, har tilpasset seg allerede slik at man i dag kan bruke de i utlandet, skriver Silje Hjemdal. Foto:

Av
DEL

LeserbrevFra 1. august trer regjeringens forslag til endringer i åndsverkloven i kraft, som vil gjøre det mulig for norske forbrukere å bruke strømmetjenester også utenfor Norges grenser.

Den såkalte geoblokkeringen som har gjort flere strømmetjenester utilgjengelige utenfor Norge skal fjernes. Flere av aktørene, som eksempelvis Netflix, har tilpasset seg allerede slik at man i dag kan bruke de i utlandet.

Jeg mener det burde være en selvfølge at man kan bruke tjenester man har betalt for også i utlandet. At den digitale revolusjonen innen innholdsformidling har hatt slike begrensninger er ganske ironisk. Jeg er glad for at vi nå forenkler og gjør ting mer tilgjengelig.

Opphevelsen av geoblokkeringen gjelder imidlertid ikke NRK, da de ikke er en betalt strømmetjeneste. De kan derfor velge om de vil følge de nye EU-reglene eller ikke.

Jeg synes at NRK også må følge opp dette. Selv om de ikke er en betalt strømmetjeneste så er de en innholdsleverandør vi alle må betale for, enten vi vil eller ikke. At NRK gjør sitt innhold tilgjengelig for nordmenn, altså kundene deres, i utlandet burde være en selvfølge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags