Stopp rasering av levedyktige kiosker

Av
DEL

LeserbrevI Kristiansund har vi hatt flere kiosker som har vært populære og greid seg bra helt til veimyndighetene har tuklet med og ødelagt grunnlaget for drift. Vi hadde Dagny's Storkiosk i vågen som måtte legge ned da veien ble hevet i forbindelse med nytt kryss og rundkjøring i vågen. Nordlandet Storkiosk måtte legge ned da veien utenfor ble en anleggsplass i over et år.

Nå ønsker Statens Vegvesen å legge ned Seivika Kiosken, en av våre siste kiosker. Et populært sted folk besøker selv om de ikke skal reise med fergen. Argumentet er at det ikke er behov for den i fremtiden. 

Kiosken er et populært sted som mange gjerne vil fortsette å bruke, stikk motsatt av argumentet om at det ikke er bruk for den lengre.

Det skal bygges ny fergekai og tilhørende fasiliteter, men det  er uakseptabelt at kortsiktige hensyn skal legge ned arbeidsplasser og fjerne et populært tilbud, i seg selv en attraksjon i Seivika!

Det må bli slutt på å rasere arbeidsplasser fordi man planlegger elendig og ikke evner å inkludere de som driver næring i nærheten av en vei og fergeanløpsplass.

Det må være mulig å legge til rette og finne en god løsning for å drive kiosken videre og gjøre området enda mer attraktivt for reisende og kunder til kiosken.

Rasering av levedyktige kiosker må nå ta slutt. Det er ikke mange av dem igjen. Kundene ønsker tilbudet. Da er det fullstendig tullete å stikke kjepper i hjulene på dem og legge området øde.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags