Flytting av føden i Kristiansund til Molde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter at klinikksjef Erdal innrømmet at han på styremøtet i mai hadde feilinformert styret i HMR om argumentene for å flytte føden til Molde, ønsket konstituert direktør Nils Kvernmo møte med de ansatte på Kristiansund Sykehus. Etter det møtet kom Nils Kvernmo til at han hadde full tillit til klinikksjef Erdal.

Nils Kvernmo var den ansvarlige som besluttet å flytte føden på Orkanger til St. Olav Hospital i Trondheim, som argument brukte han at St. Olav Hospital hadde Barneavdeling, noe han ble konfrontert med når det gjaldt vedtaket om flytting av føden i Kristiansund til Molde, men her fortalte han til TK at det at Molde Sykehus ikke hadde Barneavdeling, ikke hadde noen betydning for valget å flytte føden til Molde.

Som forklaring i TK på at han brukte Barneavdeling som argument for å flytte føden på Orkanger til St. Olav ikke hadde noen betydning, men det at St. Olav hadde ledig kapasitet som var årsaken til flyttingen, det var et argument som han ikke orienterte de ansatte på Orkdal Sykehus.

Her har vi forklaringen på hvorfor Kvernmo endte opp med å ha tillit til Erdal, begge bedriver med løgn når det gjelder å få gjennomslag for sine meninger. Vi kan ikke ha ledere i Helseforetakene som ikke tenker på pasientenes ve og vel.

Helseministeren må gripe inn og å få fjernet ledere i Helseforetakene som feilinformerer, det samme må han gripe inn overfor de helsestyrene som aksepterer denne praksisen. Helseforetaksmodellen må skrotes for å få slutt på denne praksisen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken