Høie, vi stoler ikke på ordene dine. Tallene dine stemmer ikke

Han prøver nok å berolige Bunadsgeriljaen som har reist seg i protest over hele landet, mot nedlegging av fødetilbud, skriver Anja Solvik.

Han prøver nok å berolige Bunadsgeriljaen som har reist seg i protest over hele landet, mot nedlegging av fødetilbud, skriver Anja Solvik.

Av
DEL

Leserbrev«Flere er fornøyde med fødetilbudet i Norge, vi har en svært god fødselsomsorg og de aller fleste opplever å få den hjelpen de trenger,» skriver helseminister Bent Høie i et leserbrev i vår lokalavis Tidens Krav. Han prøver nok å berolige Bunadsgeriljaen som har reist seg i protest over hele landet, mot nedlegging av fødetilbud. Men det hjelper ikke lenger å skape ro ved hjelp av påstander om at flere er gjennomgående fornøyd i 2017 enn i 2011, slik han prøver på.

Høie, vi stoler ikke på ordene dine. Tallene dine stemmer ikke. I føle NSF har regjeringen underkommunisert tall ved å holde tilbake antall ufrivillige hjemmefødsler fra statistikken. Tall fra medisinsk Fødselsregister viser en stor økning i antall transportfødsler, når man ser disse to under ett. I 2017 var det 464 barn som ble født ufrivillig hjemme eller under transport. Tallet var nær halvert i 2011. Så mange som 6000 barn er blitt født under transport de siste 15 årene. Og dersom vi har en helseminister som er fornøyd med det, så har vi et problem. Det du heller burde sagt noe om er årsaken til dette, altså de konkrete kuttene og nedleggingsplanene. Men det tier du om. Vi kan ikke stole på det du sier når vi ser hva du gjør. Vi ser at du sentraliserer helsetjenester og legger ned lokalsykehus. Og vi ser at du stoler på vedtak basert på uriktige tall. Kom og se oss i øynene og si at fødetilbudet blir tryggere når transportveien dobles. Ja, vi har en svært god fødselsomsorg i Norge, men da det er det ingen grunn til å gjøre den dårligere.

Du skjønner sikkert at vi har fått mange med oss denne gangen.

Hilsen Bunadsgeriljaen V / Anja Solvik

PS: Selv om det kanskje ikke er ditt bord, kan du gjerne svare på hvorfor Ytre Nordmøre bare har en beredskapsjordmor når det skal være seks. Vi kan ikke se at det er utlyst noen stillinger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags