Exit Arbeiderpartiet

Per Einar Honstad orker ikke tanken på å trille rundt på Rådhusplassen neste høste for å drive valgkamp for Arbeiderpartiet. Bildet er tatt under valgkampen i 2017.

Per Einar Honstad orker ikke tanken på å trille rundt på Rådhusplassen neste høste for å drive valgkamp for Arbeiderpartiet. Bildet er tatt under valgkampen i 2017.

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På 90-tallet meldt jeg meg inn i Arbeiderpartiet. Nå er det slutt. 14.05.2020 stemte partiets stortingsgruppe mot forslaget om å opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund også etter at sykehuset på Hjelset er ferdigbygd. Det gjorde de til tross for sterkt engasjement fra Kristiansund Arbeiderparti, ordføreropprop og uttalelse fra Møre og Romsdal Arbeiderparti. Innspillene fra partiorganisasjonen lokalt ignoreres, og verdiges ikke en gang et direkte svar til oss lokalt før de bestemmer seg. Innspill fra Bunadsgeriljaen eller andre bryr de seg heller ikke om.

Jeg har til gode å møte lokale partimedlemmer som sier at de er enige i partiets sentrale helsepolitikk. Noen medlemmer vil gjøre som meg og melde seg ut, mens andre vil bite tennene sammen og fortsette lokalt partiarbeid. Det er ikke disse venner og dypt engasjerte mennesker med Arbeiderpartiets tidligere holdninger og kampsaker, skytset bør rettes mot.

Jeg orker imidlertid ikke tanken på å trille rundt på Rådhusplassen til høsten neste år for å drive valgkamp, for mørebenken, for Jonas Gahr Støre, og for Ingvild Kjerkhol. Arbeiderpartiet sentralt har endret seg så mye siden jeg meldte meg inn at det ikke er til å kjenne igjen. De minner mest om et slags Høyre light parti. Nå er Arbeiderpartiet sentralt med få unntak, enige med regjeringen i det alt vesentlige av økonomisk politikk, skattepolitikk, sentraliseringspolitikk, EU-politikk og sykehuspolitikk. De er fortsatt uenige om fordelingspolitikk og deler av arbeidsmarkedspolitikken, og de har igjen noen enkeltsaker fra tidligere tider – men nå er disse sakene mest blitt til retoriske poeng i taler og debatter. Hvem trenger et Høyre light parti? De som ønsker Høyres sykehuspolitikk og annen sentraliseringspolitikk støtter vel heller partiet Høyre?

Jeg føler meg trist til sinns når jeg skriver dette. Jeg ønsker et parti som både sentralt og lokalt vil ta hele landet i bruk og kjempe imot sentralisering og nedleggelse av sykehus, og som fortsatt vil gjøre det levelig for vanlige mennesker – også utenom storbyene. Det fortjener vi, vi som bor på kysten forsørger tross alt storbyene ved våre eksportinntekter knyttet til olje og fisk med mer.

Jeg har åpnet Senterpartiets nettside. Kanskje jeg skal trykke på «Bli medlem»? Da kan jeg til høsten neste år trille rundt på Rådhusplassen og representere et parti, som ikke bare lokalt, men også sentralt, vil Kristiansund vel. Er jeg heldig kommer Trygve Slagsvold Vedum forbi valgboden. Hans smittende latter vil vel gjøre meg glad til sinns igjen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags