Elsket og hatet

Den største delikatesse! Jeg spiser med fløte og nyter det. Blir det Korona også til sommeren, spør Bibbi Bøhn.

Den største delikatesse! Jeg spiser med fløte og nyter det. Blir det Korona også til sommeren, spør Bibbi Bøhn. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Korona Korona! Elsket og hatet. Aldri har vel Korona fått mer publisitet. Velfortjent! Mer og mer dramatisk hele senvinteren og våren igjennom, gjelder både unge og gamle. Korona har grepet om seg langt inn i barnehagene og gamlehjemmene, inn i folks privatliv og til alle deler av våre ellers så trygge og gode liv. Vi gjør alt vi makter i felles dugnadsånd for å få koronaviruset til å dø ut.

Men til sommeren fra og med rundt juni måned, da er det Korona som gjelder, i vennelag og i familiemåltider, på torv og langs veier, i barnehager og ved middagsbord, som medbragt goodis til kjære på sykehus og i pleiehjem. Vi unner dem alle en god porsjon Korona! Med eller uten løs mage, hodepine eller andre effekter av denne fråtsingen. Ikke noe smitteutstyr, bare kanskje sukker og fløte på. Denne aller beste jordbærsorten som nå har fått mer PR enn noen sinne.

Men så er det dette med at det kanskje er smittefare med i glansbildet. Mer enn noen gang før er vi blitt innpodet dette med smittevern. Vi har lest om løsarbeidere fra skumle land, som plukker bærene våre fordi nordmenn selv ikke lenger gidder. Disse – har vi lest – sover i provisoriske leire i utkanten av åkrene der de også gjør fra seg.

Korona Korona! Kan det være trygt?

Fra fryseren min tar jeg opp en liten beholder der det utenpå står Skåla-bær Korona. Den største delikatesse! Jeg spiser med fløte og nyter det. Blir det Korona også til sommeren? Kan vi trygt spise Korona plukket av andre? Kan vi plukke selv sammen med andre som plukker? Kan vi i det hele tatt være trygge på noe som helst!

Korona Korona - Jeg elsker Korona!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken